A făcut infarct după ce a fost vaccinat împotriva Covid-19. Declarația ulterioară a medicilor a fost neașteptată

Un israelian în vârstă de 75 de ani a murit la numai două ore după ce a făcut vaccinul anti-coronavirus. Bărbatul era cunoscut ca suferind de probleme de inimă. Ministrul Sănătății din Israel a deschis

o anchetă pentru a vedea dacă moartea pacientului are vreo legătură cu vaccinul făcut împotriva noului virus.

Un israelian de 75 de ani a făcut infarct la două ore după vaccinare
Întâmplarea nefericită a avut loc în nordul Israelului, acolo unde bărbatul în vârstă de 75 de ani și-a făcut vaccinul care ar fi trebuit să-l țină în siguranță în fața coronavirusului. Bărbatul a fost injectat în jurul orei 8:30 la o clinică, după care a rămas la unitate, conform procedurii, pentru

o scurtă perioadă de timp, pentru a se vedea dacă sunt efecte secundare. Medicii au constatat că acesta se simțea bine și nu a prezentat niciun efect secundar, așa că i-au dat drumul acasă.

La scurt timp însă, bărbatul a făcut un infarct și a decedat. Acesta avea condiții preexistente și suferise de atacuri de cord în trecut, a precizat ministerul Sănătății. Directorul general al Ministerului Sănătății, Chezy Levy, a lansat o anchetă în legătură cu acest incident.

Momentan nu s-a găsit o legătură între moartea omului și vaccinul anti-coronavirus

”Împărtășim durerea familiei”, a spus Levy într-un comunicat. Directorul medical Levy a menționat că primele concluzii arată că nu există o legătură între moartea bărbatului și vaccinarea acestuia.

Mai trebuie precizat faptul că, după ce Pfizer a prezentat datele de siguranță la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, la începutul lunii decembrie, s-a constatat că doi participanți la studiu au murit după ce au primit vaccinul. Unul dintre decedați a fost ”imunocompromis”, ceea ce înseamnă că apărarea imună a persoanei era scăzută.

La acea vreme, Asociația Midaat din Israel a comentat acest raport al deceselor, explicând că, atunci când vaccinurile sunt administrate populației cu risc, ”pot exista cazuri nefericite. Asta nu ar trebui să inducă nesiguranță în privința vaccinului, ci să ne facă să salutăm transparența companiilor farmaceutice în procesul de aprobare a medicamentelor”.

Doi voluntari care au testat vaccinul au murit, după ce acesta a primit aprobarea din SUA
Asociația a menționat că în cadrul unor procese mari în care sunt implicați zeci de mii de oameni, decesul poate avea loc fără nicio legătură cu procesul, dar că marile companii precum Pfizer sunt obligate să raporteze aceste decese.

”Conform datelor publicate, șase dintre participanții la experiment au murit, dintre care doi au primit vaccinul și patru din grupul de control”, a spus dr. Uri Lerner, directorul științific pentru Midaat. ”După o examinare aprofundată, nu s-a găsit nicio legătură între experiment și cauza morții”.

Principalele reacții adverse raportate în studiile vaccinurilor Pfizer și Moderna au fost durerea, umflarea și roșeața la locul injectării, dar și frisoanele, oboseala și cefaleea, în general, însă aceste efecte au durat de obicei doar cel mult câteva zile.

CITEȘTE ȘI...