A Murit! Doliu Uriaş În Politica Românească! Adrian Năstase A Făcut Anunţul Tragic:

Este doliu în lumea politică. Fostul preşedinte al Senatului, Oliviu Gherman, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani.

Oliviu Gherman a fost un om politic și senator în patru legislaturi. Vestea despre decesul lui a fost confirmată, marţi, de Adrian Năstase, pe blogul personal. Acesta a ținut să tranzit un mesaj de condoleanțe Despre prietenul Sau.

„A murit, la 90 de ani, Oliviu Gherman. Un intelectual, un om desăvârşit. Personalitate inteligentă, calmă. Un politician înţelept. Ani de zile, începând din 1992, am lucrat în ‘tandem’. Ca prieteni.

El era preşedinte al FDSN, eu preşedinte executiv. El era preşedinte al Senatului, eu preşedinte al Camerei (1992 – 1996). Colegi în acelaşi partid. Fizician remarcabil, profesor universitar, ambasador la Paris. O carieră politică şi legislativă de excepţie. Un model pentru o întreagă generaţie”, a scris Adrian Năstase.

Oliviu Gherman, senator în patru legislaturi
Oliviu Gherman, fost președinte al Senatului și reprezentant de frunte al social democraților din anii 90.Politicianul a fost senator în patru legislaturi.

CITEȘTE ȘI...