Adevărul despre boala lui Aurelian Preda: “Era hrănit cu pastile în ultimii ani de viață!”

Nicuşor Iordan, artistul pe care Ana Maria Preda l-a acuzat de abuz, ne-a acordat un interviu în exclusivitate în care îşi spune partea lui de adevăr. Şi a făcut dezvăluiri la care nimeni nu se aştepta.

“Eu i-am fost aproape mii de zile şi nopţi. Aurelian Ion Preda suferea de câteva boli foarte grele. Una dintre acestea, nu îi ştiu denumirea, dar se manifesta într-un mod oarecum foarte ciudat.
Dintr-un om normal, perfect, cum stăm noi acum de vorbă, într-un minut era căzut într-o comă şi necesita respiraţie artificială.

Nu mai respira, se înnegrea şi lucrul ăsta eu l-am făcut de sute şi de mii de ori. Zile şi nopţi la rând.
Atacuri de panică erau la ordinea zilei, ca şi crizele acelea. Erau zile în care făcea acele crize şi de trei ori pe zi. Sunt multe mistere la mijloc în această ecuaţie”, a spus Nicuşor Iordan

Eu am purtat legătura cu medicul care l-a tratat vreo 10-12 ani de zile. Îmi spunea tot ceea ce trebuie să fac, să am grijă şi aşa mai departe.

Da, alimentaţia s-a diminuat lunar sau săptămânal până a ajuns de nu a mai mâncat nimic. El era hrănit în ultimii doi ani de viaţă artificial, cu o pilulă, care i se introducea în stomac şi atât. Restul nu putea mânca. Gusta câte un covrig, doi trei, cinci şi bea câte un pahar cu vin.

I se introducea acea pilulă din două în două săptămâni. Nu ştiu cât ar fi putut să hrănească un organism acea chestie artificială, dar putere multă, multă de la Bunul Dumnezeu”, a spus Nicuşor Iordan.

CITEȘTE ȘI...