Angela Merkel avertizează că noul coronavirus este mai agresiv la temperaturi scăzute

Noul coronavirus reacționează diferit și mult mai agresiv la temperaturi scăzute, a avertizat, de curând, cancelarul german Angela Merkel. Acesta a fost și motivul pentru care Germania a introdus noi restricții pentru o lună de zile.

Cancelarul german Angela Merkel trage un nou semnal de alarmă cu privire la situația din Europa. Aceasta a susținut că noul coronavirus reacționează diferit și totodată mult mai agresiv pe fondul scăderii temperaturilor atmosferice.

Noul coronavirus este mai agresiv la temperaturi scăzute
Angela Merkel atrage atenția asupra gravității situației deoarece numărul pacienților de la ATI s-a dublat în ultimele 10 zile. Astfel, cancelarul german susține că noul coronavirus reacționează diferit odată cu răcirea vremii. Ba chiar Angela Merkel a anunțat mutațiile suferite de virus în ultima vreme l-au făcut mai agresiv și mai contagios.

Astfel, Germania trebuie să ia măsuri restrictive pentru ca sistemul medical să nu fie copleșit și să intre în colaps. Angela Merkel a mai spus că dacă măsurile de carantină vor fi eficiente, „vom avea un decembrie suportabil”.

Începând de luni, Germania a trecut la măsuri de carantină. Restaurantele, barurile, sălile de cinema, teatrele și muzeele vor fi închise pentru o lună de zile. De asemenea, oamenii sunt îndemnați să lucreze de acasă, pe cât posibil.

Măsuri mai dure în Marea Britanie
De asemenea, Marea Britanie se pregătește să intre de joi într-o formă și mai strictă de carantină. Mai mult, supușii maiestății sale tocmai au aflat că și Prințul William a fost infectat cu COVID-19. Prinţul William s-a infectat în luna aprilie, cam în aceeași perioadă cu tatăl sau, prințul Charles. Cu toate acestea, n-a făcut public acest lucru, ca să nu-i alarmeze pe supușii tronului. Casa Regală nu a comentat în niciun fel informațiile. Potrivit surselor citate, ducele de Cambridge a avut dificultăți respiratorii, fiind tratat de medicii Familiei Regale.

În acest timp, Regatul se pregătește să intre iarăși, de joi, în carantină națională. Diferența majoră față de primăvară este păstrarea școlilor deschise. Cu toate acestea, în mod iresponsabil, britanicii ies masiv la plimbări ori în puburi în aceste ultime zile de libertate.

Federațiile din comerț au cerut Guvernului să prezinte și un plan concret pentru ieșirea din carantină. Aceasta după ce un ministru din Cabinetul Johnson a sugerat că măsura ar putea dura mult peste luna anunțată. Multe companii sperau să recupereze din pierderi pe final de an, în ajun de sărbători.

În acest timp, în Statele Unite situația a scăpat de sub control, după ce guvernul pare să fi abandonat lupta cu pandemia. Și ținând cont că noul coronavirus este mai agresiv la temperaturi scăzute, situația devine tot mai îngrijorătoare.

CITEȘTE ȘI...