Anunț de la ANM! Iarna își face simțită prezența! Cum va fi vremea în weekend

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru acest weekend! Specialiștii susțin că temperaturile vor scădea considerabil, iarna făcându-și simțită prezența. Unde va fi mai frig şi de când se încălzeşte

Vremea începe să se răcească în România! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că partea de sud-est a țării va înregistra maximum 15 grade, cu precipitații mixte în zonele muntoase și ploiîn restul țării. Dar avem și vești bune, de duminică se va încalzi!

Vineri, 6 noiembrie, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, pentru prima parte a lunii noiembrie. În timpul zilei, cerul va fi schimbător și vor apărea nori în sud-vestul tării. Va ploua slab și trecător, în special în zonele montane aferente, la fel și în nord-est. Pe parcursul

nopţii nebulozitatea joasă va fi în extindere peste estul, sud-estul şi parţial sudul ţării, iar în Moldova va fi asociată, trecător, cu burniţă, în timp ce în rest cerul va fi mai mult degajat.

Vântul va avea unele intensificări la munte, la altitudini mari, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h şi va sufla în general moderat, ziua, în regiunile estice.

În depresiunile din estul Transilvaniei, cea mai ridicată temperatură este cuprinsă între 8 și 16 grade, iar cea mai mică este între 0 și 9 grade. În unele părți ale câmpiilor joase, va fi raportată ceață.

În București, temperatura este normală la această dată. În prima parte a zilei și a doua parte a nopții, vor fi niște nori pe cer, iar posibilitatea de ceață va crește. Vântul va fi slab până la moderat. Cea mai ridicată temperatură este de 13 până la 15 grade și cea mai mică este de 3 până la 5 grade.

Sâmbătă temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 6 grade, mai coborâte în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele din estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral.

Potrivit meteorologilor, duminică, 8 noiembrie, vremea va fi mai caldă decât de obicei, în special pe dealuri și munți. În văile joase, valorile termice vor fi specifice perioadei.

Mai ales la începutul zilei și la noapte, în zonele joase de relief vor fi câțiva nori şi local ceaţă, asociate izolat cu burniţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat.

Duminică, în București, temperaturile vor avea valori în jurul celor specifice, cu maxim 12-14 grade și minim 2-5 grade. scrie spynews.ro