Anunțul momentului pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare!

Se schimbă vârsta de pensionare pentru acești români! Iată cine poate ieși acum mai devreme la pensie și ce trebuie să facă pentru asta!

Schimbări pentru pensionari! Ce modificări au fost luate cu privire la această categorie? Noi condiții în dreptul vârstei de pensionare. Ce amănunte trebuie să știe toți românii?

Săptămâna trecută a fost despun un nou proiect de lege în Senat, care prevede ieșirea mai devreme la pensie a românilor care au lucrat în condiții speciale de muncă. Peroanele care au lucrat în acest domeniu pot ieși mai devreme la pensie.

„Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite sau în condiţii speciale se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, care constituie stagii de cotizare în condiţii normale, după cum urmează:

– 5 luni pentru

fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă.”
Prin urmare, persoanele care au realizat stagiul de cotizare realizat în condiţii deosebite (ani împliniţi) în cuantum de 1 an vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 5 luni. Iar persoanele care au muncit timp de 30 de ani în condiții deosebite vor putea beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de 15 ani și 8 luni, conform Capital.ro.

CITEȘTE ȘI...