Artiștii, din nou în doliu. Un celebru interpret a plecat dintre noi

In ultima perioadă, tot mai multe persoane cunoscute, oameni talentați și iubiți din țara noastră, au plecat dintre noi. O altă veste neplăcută lovește astăzi lumea artiștilor. Gavril Prunoiu, unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți din țara noastră, care a slujit timp de aproape șase decenii folclorul românesc, a murit la vârsta de 79 de ani.

Gavril Prunoiu moare la 79 de ani

Gavril Prunoiu a fost unul dintre cei mai iubiţi interpreţi de muzică populară din ţara noastră. Cariera sa a fost una de lungă durată, de aproape 60 de ani, timp în care s-a făcut remarcat pentru iubirea sa față de popor și dăruirea cu care practica această meserie. Vestea morții sale a venit în dimineața de 31 martie.

Marele artist a avut numeroase apariții la cele mai cunoscute televiziuni din țarnă și a colaborat cu artiști de seamă. De altfel, a fost bun prieten cu regretata Marioara Murărescu, realizatoarea emisiunii Tezaur folcloric.

Gavril Prunoiu a participat la înființarea mai multor secții de muzică vocală tradiţională românească în mai multe licee de profil din țară. De asemenea, a pus bazele unui grup folcloric chiar în comuna natală, Boteni, din județul Argeș. A fost un adevărat iubitor de folclor, care și-a dedicat toată viața acestui gen muzical și artei.

CITEȘTE ȘI...