Atenție, bucureșteni! În Capitală au fost depistați țânțari purtători ai unui virus mortal

Capitala este în alertă de când Institutul Cantacuzino a confirmat prezența unor țânțari purtători de un virus mortal.

Mai exact, insectele au virusul West Nile, care poate provoca moartea și alte boli grave. În acest context, a fost solicitată luarea de măsuri și autoritățile au reacționat imediat.

Înțepătura țânțarilor din Capitală poate fi mortală
Țânțarii purtători de virusul West Nile există în Capitală și specialiștii au confirmat acest lucru. Virusul este răspândit din cauza țânțarilor care îl poartă și sunt vizate mai multe zone din București. Din acest motiv, Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile, precum și în alte zone unde au avut loc invazii de țânțari.

Mai exact, zonele cele mai afectate sunt Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor și cartierul Crângași. În spațiile verzi din această zonă vor avea loc tratamente speciale, pentru că s-a impus acționarea rapidă, având în vedere cât de periculos este acest virus și cât de repede se poate răspândi.

„Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a ţânţarilor în zonele în care s-a semnalat prezenţa virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenţei, zona cuprinsă între Eroilor şi Universitate, parcurile Cişmigiu şi Izvor, cartierul Crângaşi. PMB ţine legătura zilnic cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), iar până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populaţie”, a transmis, joi seară, Primăria Capitalei.

Dezinsecție în toată Capitala
Bucureștenii s-au confruntat cu mai multe invazii de țânțari de la începutul sezonului cald și deja au avut loc patru tratamente de combatere a insectelor. Aproximativ 14 etape vor avea loc până la sfârșitul sezonului de vară, când insectele ne dau bătăi de cap.

Compania Municipală Eco Igienizare a dat de curând startul celui de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor și acționează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc. Campania se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

Primăria Capitalei asigură că, în paralel continuă și acțiunile de combatere a căpușelor în toate parcurile și pe spațiile verzi din Capitală.

CITEȘTE ȘI...