Atenție gospodine! Nu mai folosiți acest ingredient în ciorbă! Este foarte toxic
Medicii Trag Un Semnal De Alarmă Asupra Unor Legume Pe Care Le Punem Mereu În Ciorbă. Puțini Oameni Știu Că Unele Dintre Acestea Își Modifică Total Proprietățile Atunci Când Intră În Contact Cu Căldura.
Este și cazul unei legume banale, pe care o folosim în special la ciorbe: țelina. Are multiple beneficii pentru sănătate, dar când e reîncălizită face mai mult rău decât bine. De ce?
Puține gospodine știu că țelina nu trebuie gătită așa
Când reîncălzim mâncarea în care am folosit țelina, această cantitate de nitrați se eliberează și crește riscul dezvoltării unor boli grave, chiar și cancer.
Acest lucru se întâmplă atunci când o consumăm reîncălzită în cantități mari. Țelina poate cauza chiar și hipertensiune, intoxicație și disfuncții ale sistemului circulator, iar reîncălzită atacă și glanda tiroidă.
Din aceste motive, faptul că adăugăm țelină în ciorbă face ca această legumă plină de beneficii să devină cea mai toxică legumă din bucătărie.
Țelina, toxică pe timp de vară
Experții au atras atenția de nenumărate ori că este greșit să consumăm țelină când temperaturile sunt ridicate. Consumul celei mai toxice legume poate să cauzeze alergii, deoarece conține o substanță numită bergapten. Această substanța din țelină provoacă reacții anafilactice.
Și femeie însărcinate ar trebui să evite țelina și asta pentru că reprezintă o sursă bogată în hormoni naturali.
lgtest
Tort cu mere si biscuiti. Nu necesita coacere
Oricine iubeste prajiturile cu mere ii va placea aceasta delicatesa! Nu este nevoie sa o coaceti, astfel incat poate fi facuta in cateva minute.
Ingrediente:
1,8 kg de mere
Biscuiti de uz casnic (aprox. 40 buc), 500 g
350 g zahar
4 pliculete zahar vanilat
150 g stafide
1 lingurita scortisoara macinata
cateva picaturi de esenta
2-3 linguri gris
putina sare
Mod de preparare:
Puneti zaharul intr-un vas cu putina apa si incepeti sa amestecati. Dati merele curatate pe razatoare si adaugati-le cand apa cu zaharul incepe sa se transforme intr-un sirop. Adaugati grisul si amestecati.
Cand merele sunt aproape facute (nu trebuie sa se inmoaie de tot), adaugati stafidele, un praf de sare, scortisoara , esenta si amestecati.
Asezati un rand de biscuiti intr-o tava adanca si apoi aplicati o portie generoasa de crema de mere. In acest fel, punem crema si biscuirii pana cand se epuizeaza.
Acoperiti partea superioara cu un strat de mar. Odata gata, il punem la frigider pentru cateva ore si apoi il putem taia.
O alta reteta foarte buna cu mere este si urmatoarea:
Ingrediente
500 g mere
400 g faina
200 g zahar brun
200 g unt
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
1 ou
sare
Cum se prepara?
Intr-un castron, amesteca faina, zaharul, praful de copr si sarea. Adauga untul rece taiat cubulete. Framanta pana obtii un aluat sfaramicios. Incorporeaza apoi oul batut.
Imparte aluatul in doua. Aseaza prima parte intr-o tava unsa cu unt si preseaza usor cu lingura. Adauga in straturi feliile de mar presatate cu scortisoara.
Restul de aluat presara-l deasupra. Lasa la cuptor 35 de minute. Dupa ce s-a racit, pudreaza cu zahar vanilat.