AUR va iniția suspendarea lui Klaus Iohannis. George Simion: “Nu înțeleg de ce nu a făcut-o PSD. Acest președinte nu este iubit de popor”

George Simion, copreședintele AUR, anunță că va iniția suspendarea lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României.

Reprezentantul Alianței pentru Unirea Românilor, formațiunea care a obținut peste 8% din voturi, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, susține că președintele Klaus Iohannis nu este deloc agreat

de popor, mărturie în acest sens fiind procentajul pe care PNL l-a obținut la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Totodată, George Simion este deranjat de intenția lui Klaus Iohannis de a-și numi propriul guvern, în condițiile în care a pierdut clar alegerile. În plus, liderul AUR nu înțelege de ce PSD nu a solicitat, până în prezent, suspendarea președintelui.

Mă uit către PSD și nu înțeleg de ce nu inițiază suspendarea președintelui. Dacă nu inițiază PSD-ul, o vom iniția noi. Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima

sau a doua forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot.

Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25 la sută”, a declarat liderul AUR, George Simion, pentru Antena 3.

Klaus Iohannis, amenințat de Marcel Ciolacu cu suspendarea. “Nu exclud varianta!”

Marcel Ciolacu a anunțat, în cursul zilei de marți, ca dacă nu ar fi fost pandemia ar fi în calcul suspendarea lui Klaus Iohannis.

PSD va trece, însă, la fapte în cazul în care social-democrații nu vor ajunge la guvernare.

Eu vă spun că vom lupta cu toate armele constituționale dacă se continuă cu această bătaie de joc la adresa românilor. Nu exclud varianta suspendării președintelui, având în vedere situația actuală.

Suntem într-o criză sanitară. Astăzi am avut un nou record la decese. S-a strâns această gașcă de perdanți. Nu e momentul unei suspendări în momentul de față. Suspendarea președintelui e o măsură extremă,

e ultima măsură care se va întâmpla. Va fi o explozie de infectări. Sper să testeze masiv populația. Dacă nu ar fi fost pandemia, probabil că am fi luat mai repede în calcul suspendarea”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR1.

CITEȘTE ȘI...