Belgia solicita inchiderea frontierelor din cauza noilor tulpini de COVID

Noile tulpini au determinat multe tari, inclusiv Belgia, sa inaspreasca restrictiile de calatorie, iar unii experti din Belgia au solicitat chiar inchiderea frontierelor .

Pe baza datelor OMS , 90.335.008 cazuri de coronavirus au fost confirmate in intreaga lume si 1.954.336 si-au pierdut viata din cauza virusului.

Comitetul de urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) se va reuni joi, cu doua saptamani inainte de termen, pentru a discuta despre noile tulpini de coronavirus, care sunt ingrijoratoare pentru autoritatile din intreaga lume, potrivit Brusselstimes.com Comitetul se intruneste in mod normal la fiecare trei luni, dar sedinta a fost mutata „pentru a lua in considerare problemele care necesita discutii urgente”, potrivit unui comunicat emis miercuri.

Potrivit OMS, varianta coronavirusului gasita in Marea Britanie s-a raspandit acum in 50 de tari, iar varianta sud-africana este prezenta in 20 de tari, insa organizatia considera ca aceasta estimare este foarte probabil subestimata, deoarece variantele virusului pot fi identificate prin secventierea codului lor genetic, ceea ce nu poate fi facut peste tot.

Citeste si articolul : Doi romani din Belgia ofera sprijin familiei medicului erou de la ATI
O a treia mutatie, originara din Brazilia, este in prezent analizata si ar putea avea un impact asupra raspunsului imun, potrivit OMS, care o mentioneaza in buletinul sau saptamanal ca o varianta ingrijoratoare.

CITEȘTE ȘI...