Bill Gates divorțează după o căsnicie de 27 de ani

Bill și Melinda Gates divorțează, după o căsnicie de 27 de ani. Miliardarul american și fosta sa colegă de la Microsoft au trei copii împreună şi au pus bazele unei fundaţii de binefacere, aflate în mijlocul unor teorii ale conspirației alimentate de pandemia de coronavirus.

Miliardarul Bill Gates și soția sa Melinda au anunțat că divorțează printr-un comunicat postat luni pe Twitter, spunând că,

deși intenționează să lucreze în continuare împreună în Fundația caritabilă Bill & Melinda Gates, dar că nu mai pot continua ca un cuplu.

Bill Gates, care a fondat Microsoft împreună cu Paul Allen în 1975, are o avere netă de peste 130,5 miliarde de dolari, potrivit Business Insider. Este unul dintre cei opt magnați din lume cu averi mai mari de

100 de miliarde de dolari, fiind în prezent cea de-a patra cea mai bogată persoană de pe planetă.

O avere uriașă de împărțit

Familia Gates a făcut câteva achiziții exorbitante de-a lungul anilor: deține o proprietate în Washington în valoare de 125 de milioane de dolari, un avion privat și o colecție de mașini de lux.

Recent, cei doi au plătit 43 de milioane de dolari pe o casă de 5.800 de metri pătrați în Del Mar, California. Dar aceste bunuri reprezintă doar o fracțiune minusculă din averea masivă a lui Bill Gates,

considerat unul dintre cei mai rezervați miliardari când vine vorba de cheltuieliși cumpărături.

Bill și Melinda Gates au spus anterior că este nedrept că sunt atât de bogați. În loc să cheltuiască miliarde în folos propriu, adeseori cuplul donează bani în acțiuni caritabile prin intermediul Fundației Bill

& Melinda Gates. De asemenea, ei s-au angajat să-și ofere cea mai mare parte a averii prin proiectul Giving Pledge, lansat în 2010.

 

Mesajul transmis de cei doi

Fiica celor doi, Jennifer Gates, a transmis ieri că familia trece prin “momente de încercare” în aceste momente. Cum au făcut public anunțul divorțului Bill și Melinda Gates:

„După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului.Nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu”, se arată într-o declaraţie comună, postată de cei doi pe conturile personale de Twitter.

Bill şi Melinda Gates au mai precizat că în cei 27 de ani petrecuţi împreună au crescut „trei copii incredibili” şi au pus bazele unei fundaţii care „ajută oamenii din întreaga lume să trăiască vieţi sănătoase şi pline de beneficii”.

Reacția lui Bill Gates la teoriile conspirației

Cofondatorul Microsoft a afirmat în urmă cu trei luni că a este uimit de volumul teoriilor conspiraţiei, „nebune” şi „malefice”, care îl privesc şi care se răspândesc pe reţelele sociale în timpul pandemiei COVID-19, declarând şi că ar dori să exploreze ce se află în spatele lor.

Într-un interviu acordat Reuters, Gates a vorbit de milioanele de postări online şi „teorii nebuneşti ale conspiraţiei” despre el şi despre expertul american de vârf în boli infecţioase Anthony Fauci.

„Nimeni nu ar fi prezis că eu şi dr. Fauci am fi atât de proeminenţi în aceste teorii cu adevărat rele”, a spus Gates. „Sunt foarte surprins de asta. Sper să dispară”.

Bill Gates a renunţat la funcţia de preşedinte al Microsoft Corp în 2014 şi a angajat cel puţin 1,75 miliarde de dolari pentru răspunsul global la pandemia COVID-19. Suma include asistenţă pentru unii producători de vaccinuri, diagnostice şi tratamente potenţiale.

Mulți dintre conspiraționiști cred că miliardarul american se află în spatele pandemiei actuale. scrie kanald.ro

CITEȘTE ȘI...