Bonus pentru cei care se vaccinează! Ce ar putea primi angajații dacă acceptă imunizarea prin vaccin?

Angajatorii ar putea să condiționeze lucrătorii de vaccinarea anti-Covid? Ce măsuri se vor lua în continuare pentru a convinge populația să se vaccineze?

Pentru ca cetățenii să accepte ideea vaccinării într-un timp cât mai scurt, autoritățile vor să recurgă la acordarea unui bonus pentru cei care aleg să se imunizeze.

Radu Burnete, directorul executiv al Confederației patronale Concordia, a declarat la Digi24 că este necesar ca angajații să revină fizic la birou pentru ca economia să se stabilizeze din nou.

Burnete subliniază că vaccinarea este voluntară și orice tentativă de a obliga cetățenii în acest sens, este neconstituțională.

Angajații nu sunt de acord cu acordarea bonusurilor pentru vaccinare

„Companiile se vor uita și la alte metode de a stimula vaccinarea. Bonusurile reprezintă o idee vehiculată de unii oameni de afaceri. Unele companii se vor uita la soluția aceasta, dar pot anticipa

anumite probleme cu angajații care refuză imunizarea anti-Covid pe motiv că bonusul se acordă pentru performanță la locul de muncă.”, susține Radu Burnete

Radu Burnete: „Cea mai simplă variantă este obligativitatea testării”

Odată cu apariția și distribuirea vaccinului anti-Coronavirus a fost lansată și o campanie prin care autoritățile încearcă să convingă populația de faptul că vaccinul este singura soluție care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus.

Metodele prin care se urmărește promovarea efectelor pozitive ale vaccinului nu au reușit să sporească încrederea populației în campania de vaccinare și autoritățile se văd nevoite să recurgă la mijloace neobișnuite pentru a convinge cetățenii să se imunizeze.

Un exemplu în acest sens este acordarea bonusurilor pentru angajații care se vaccinează, însă au apărut deja vocile care critică aceste propuneri.

„Unele companii pot ajuta ca vaccinarea să aibă loc la sediul lor sau să faciliteze imunizarea, inclusiv prin achiziționarea vaccinului.Cea mai simplă variantă este obligativitatea testării, dar nu

avem instrumentele necesare și nici logistica.Noi încurajăm oamenii să se vaccineze, companiile vor face tot ce stă în puterea lor să sprijine campania”, a adăugat Burnete.

CITEȘTE ȘI...