Britanicii vor sa introduca vitamina D in alimentele de baza pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV
Specialistii din Marea Britanie cer autoritatilor suplimentarea alimentelor de baza cu un complex de vitamina D, pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Metoda este utilizata in numeroase tari deoarece in lipsa vitaminei D, organismul este mult mai predispus la infectii.
Marea Britanie se confrunta cu o crestere accelerata a cazurilor de COVID-19. Inca de la inceputul epidemiei, specialistii au recomandat suplimentele cu vitamina D, pentru a sprijini sistemul imunitar in lunile reci. Totusi, oamenii nu apeleaza la suplimente si atunci specialistii cer autoritatilor sa adauge vitamina D in compozitia alimentelor de baza precum painea si laptele.
Specialistii in sanatate din Marea Britanie atrag atentia cu privire la deficienta de vitamina D de care sufera aproape jumatate din populatia tarii. Din cauza lipsei soarelui, principalul furnizor de vitamina D in organism, specialistii recomanda suplimentele din septembrie pana in martie.
Din lipsa de vitamina D, organismul este mult mai predispus la infectii, conform studiilor. Saptamana trecuta, cercetatorii din Spania au ajuns la concluzia ca 82% din pacientii internati cu coronavirus dintr-un esantion de 216 participanti, sufereau de o deficienta de vitamina D.
Practica introducerii de vitamine in compozitia alimentelor de baza si accesibile este des intalnita in tari precum Finlanda, Suedia, Australia si Canada. In Marea Britanie, insa, Departamentul de Sanatate Publica a respins astfel de initiative de peste 10 ani.
Unele alimente, precum cerealele si ciupercile, sunt deja imbogatite cu vitamina D. Si faina alba, in Marea Britanie, este imbogatita cu un complex de vitamina B. Un studiu realizat in anul 2019, de Universitatea din Birmingham arata ca numarul persoanelor care sufera de deficienta de vitamina D ar putea scadea cu 25%, daca, de exemplu, faina ar fi imbogatita cu un complex de vitamina D.