Ce spune prințul Emanuel despre ursul Arthur. L-a ucis sau nu?

Ce spune prințul Emanuel despre ursul Arthur.

Uciderea celui mai mare urs din România a declanșat isterie în rândul tuturor românilor. Prințul Emanuel de Liechtenstein este cel acuzat

că a comis asemenea barbarie, contra sumei de 7.000 de euro. Acesta a avut prima reacție după ce subiectul a devenit cunoscut și în presa internațională.

Ce spune prințul Emanuel despre ursul Arthur. L-a ucis sau nu?
Ce spune prințul Emanuel despre ursul Arthur. Celebrul prinț Emanuel a ucis în luna martie cel mai mare urs brun din România, Arthur, în vârstă de 17 ani.

Anunțul a fost făcut de organizațiile Agent Green și VGT, iar românii au fost extrem de indignați la aflarea acestei vești. Mai mult, subiectul a devenit cunoscut și peste hotare, iar prințul Emanuel de Liechtenstein a fost criticat dur de numeroase persoane. Recent, acesta a avut prima reacție cu privire la acest eveniment. Moștenitorul tronului susține că nu l-a ucis pe Arthur, susținând că are și dovezi fotografice care demonstrează că ursul împușcat și ucis de el nu a fost Arthur, ci o ursoaică.

Cu toate astea, prințul Emanuel și-a cerut scuze pentru toată situația, dar mai ales pentru moartea lui Arthur. „După ce un urs a pătruns frecvent în așezări, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Am dobândit legal și am exercitat autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile. Îmi pare extrem de rău și prezint scuze pentru faptul că a fost creată o impresie care a făcut ca mulți oameni să aibă sentimentele rănite. Vânătoarea are o lungă tradiție pentru familia noastră. În acest caz, a servit și pentru evitarea pericolului”, a declarat prințul, potrivit publicației Fronen Zeitung.