Cea mai buna veste despre pandemia de coronavirus din Romania. Anuntul facut de Orban

Premierul Romaniei, Ludovic Orban a transmis joi ca, dupa felul cum arata bilantul la zi, cresterea numarului de cazuri de COVID-19 in Romania pare sa fi fost oprita prin masurile implementate de autoritati.

Guvernul ia in calcul noi masuri restrictive?

“Fata de 1.356, joia trecuta, asta voiam sa va spun. Dupa cum arata datele, parem ca am oprit cresterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, cresterea sa nu mai fie crestere liniara, ci sa aiba o tendinta de progresie geometrica, din cauza faptului ca, va reamintesc, noi, o perioada de trei saptamani, nu am avut nicio parghie legala sa luam vreo masura legata de persoanele care au fost diagnosticate pozitiv si de persoanele care au intrat in contact cu pozitivii, diagnosticatii”, a spus Ludovic Orban.

Premierul spune ca au fost zeci de mii de romani pentru care, in perioada respectiva, nu s-a putut lua, legal, nicio masura.

“Uitati-va: la ora actuala, avem in tipurile de izolare si carantinare, avem astazi aproape 30.000 de romani care fie sunt in izolare, fiind infectati si medicul si-a dat acordul sa fie tratati la domiciliu, fie sunt persoane de contact cu persoane infectate. Ganditi-va: daca nu s-ar fi adoptat legea, acesti 30.000 de oameni care sunt in izolare sau in carantinare ar fi circulat fara niciun fel de restrictie in societate si ar fi putut sa infecteze pe altii. Lucrul asta s-a intamplat trei saptamani”, a mai spus  Orban.

Premierul s-a aflat, joi, la Petrosani, unde a participat la ceremonia de depunere de coroane la Statuia minerului din Parcul Central “Carol Schreter”.

CITEȘTE ȘI...