Compotul de sfecla rosie, ajuta in cazul multor boli si cum se prepara

Compotul de sfecla rosie se obtine prin simpla fermentare si este eficient in tratarea multor boli. Se prepara dupa o reteta traditionala ruseasca. Rezultatele unor cercetari medicale arata faptul ca un consum regulat de compot de sfecla rosie previne dezvoltarea

tumorilor maligne, datorita actiunii imbunatatite a ficatului ce face posibila curatarea organismului de toxine si de alte „deseuri”, indepartand constipatia si alte probleme cu intestinele, scrie portalul Surplus de sanatate.

Medicina traditionala rusa considera compotul de sfecla rosie drept cel mai bun medicament non-medical pentru hipertensiune arteriala, deoarece normalizeaza tensiunea arteriala pentru o perioada mai lunga de timp si este extrem de util in tratamentul aterosclerozei.

Ingrediente necesare:

1 borcan de sticla de 3 litri
700 de grame de sfecla rosie descojita
2 linguri de faina de secara sau neagra
200 grame de zahar (zaharul se poate inlocui cu miere, aceeasi cantitate)
100 grame de stafide
Mod de preparare:

Sfecla spalata si curatata de coaja se taie cubulete nu foarte mari si se asaza in borcan. Adaugati apoi stafidele, cele 2 linguri de faina si zaharul sau mierea. Umpleti borcanul cu apa fiarta si racita, amestecand foarte bine continutul. Acoperiti borcanul cu un tifon,

astfel incat sa poata sa respire. Se lasa la temperatura camerei timp de 6-7 zile. In timpul acestor zile este necesar sa amestecati continutul de 2-3 ori pe zi, iar daca este necesar, indepartati spuma. Dupa sapte zile se agita amestecul bine apoi se strecoara prin tifon si astfel veti obtine compotul de sfecla rosie.

Consum si depozitare:
Se iau 3-4 linguri de trei ori pe zi, inainte de mese. In 20 de zile va veti alege cu un ficat curatat si pregatit sa lupte cu toxinele. Luati o pauza de trei luni si repetati tratamentul. Compotul se pastreaza pe toata perioada la frigider.

Contraindicatii:
Acest compot nu este recomandat celor cu insuficienta renala, celor cu probleme ale tractului gastro-intestinal, celor care sufera de guta si celor care au o tensiune arteriala scazuta.

De asemenea, daca aveti pietre la rinichi, trebuie sa stiti ca, atunci cand va incepe curatarea, se pot deplasa si pietrele mici de la rinichi.

CITEȘTE ȘI...