CORONAVIRUS. O femeie din Arad a murit după ce s-a vindecat de Covid. Virusul i-a lăsat traume mari în organism

Elena Benko, în vârstă de 60 de ani, din Arad, a fost diagnosticată cu Covid-19. Deși a fost declarată vindecată, femeia a murit ulterior din cauza traumelor grave pe care virusul i le-a lăsat în organism.

Elena Benko, în vârstă de 60 de ani, din Arad, a fost diagnosticată cu Covid-19. Deși a fost declarată vindecată, femeia a murit ulterior din cauza traumelor grave pe care virusul i le-a lăsat în organism.

Victima era angajată a Direcției de Sănătate Publică din Arad, iar în urmă cu o lună de zile a început să resimtă simptomele unei răceli. După ce s-a izolat la domiciliu avea să vină și rezultatul testului Covid.

Ea a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus și a început tratamentul recomandat de medicul de familie.

Starea ei de sănătate s-a agravat însă la scurt timp, iar după o săptămână a necesitat internarea de urgență la terapie intensivă,

pentru că plămânii i-au fost serios afectați de boală. Timp de două săptămâni, Elena a luptat pentru viața ei și a reușit să se vindece de Covid.

Elena Benko a murit după ce s-a vindecat de Covid-19

Totuși, medicii au decis să o țină sub observație, chiar dacă testul i-a ieșit negativ pentru Covid-19. Astfel că, Elena a rămas în continuare internată în spital, timp în care starea sa de sănătate s-a înrăutățit, notează aradon.ro.

În cele din urmă, femeia a suferit un stop cardio- respirator în data de 30 noiembrie, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. Chiar dacă inițial starea ei de sănătate părea stabilă, noul

coronavirus i-a afectat puternic plămânii. Colegii femeii sunt în stare de șoc. Directorul DGASPC Arad, Oana Pârvulescu, și-a exprimat regretul, pe pagina personală de Facebook.

„Vestea pe care am primit-o în această dimineață ne-a întristat și ne este tare greu să o acceptăm, colega noastră Elena Benko s-a stins, lăsând în urmă durere si tristeţe. Cu greu ne găsim cuvintele în aceste momente în care știm că un om minunat, o colegă pe care te puteai

baza întotdeauna nu mai este și nu va mai fi niciodată. Drum lin către stele, dragă Elena! Colectivul Direcției de Asistență Socială Arad este alături de familia îndoliată căreia îi transmite sincere condoleanțe!”, a scris Oana Pârvulescu.

CITEȘTE ȘI...