Cum ar trebui să fie echipați copiii care vor merge la școală. Recomandările lui Alexandru Rafila

Odată cu începerea noului an școlar, copiii vor fi nevoiți să poarte măști în timpul cursurilor pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. Iar tot mai mulți părinți se întreabă cum va fi posibil ca lucrul acesta să fie pus în practică.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizației Mondiale a Sănătății, a spus că măștile pe care le vor purta copiii la școală trebuie adaptate ca dimensiune și, dacă se poate, chiar personalizate, pentru ca elevii să le poarte cu plăcere.

„Am văzut proiectul de ordin. Copiii vor purta mască la școală. Separatoare, mască… Știți care este problema? Măsurile pot să pară ideale. Întotdeauna când iei o măsură trebuie să te gândești și să evaluezi care este gradul de aplicabilitate. Măsurile sunt bune, dacă ele sunt aplicabile. Alternative întotdeauna există… Sunt vizierele acelea, de exemplu, care cred că le-ar plăcea copiilor și ar putea fi folosite la un moment dat. Ar fi o chestiune atractivă pentru copii, așa cum personalizarea măștilor cred că ar fi foarte importantă. Pentru că un copil, știți cum este… O mască de protecție chirurgicală nu-i foarte rezistentă, că dacă tragi de două ori de ea se rupe. Și atunci dacă folosești măști textile, refolosibile, e foarte bine, dar trebuie să le personalizezi, să fie atrași de culorile sau de desenele măștii”, a explicat Rafila, potrivit digi24.ro.

Profesorul Alexandru Rafila este de părere că măștile trebuie adaptate vârstei și conformației craniului celor mici.

„Masca pentru un copil este uneori mare, ele trebuie luate pentru dimensiunea copiilor. Trebuie măști adaptate vârstei copilului și mărimii craniului copilului. Pentru că dacă folosim măști pentru adulți la copii de clasa I, ele vor fi inutile. Ele trebuie adaptate. Ori, o mască refolosibilă se poate realiza la dimensiuni”, a adăugat reprezentantul OMS.

Alexandru Rafila avertizează! Se va întâmpla de Crăciun

Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), profesorul Alexandru Rafila, a vorbit la Digi 24, despre ceea ce se va întâmpla în contextul pandemiei de coronavirus.

Alexandru Rafila speră ca situația actuală privind coronavirusul să nu fie una foarte complicată. În plus, acesta a subliniat că măsurile de protecție se vor menține și de Crăciun.

Reprezentantul României la OMS a ținut să menționeze că dacă situația se înrăutățește trebuie luate măsuri administrative. Profesorul a mai spus că este important să ne vaccinăm antigripal în sezonul rece deoarece este posibil ca gripa sezonieră să se suprapună cu pandemia de coronavirus.

„Sper, ca de Crăciun să nu avem o situaţie foarte, foarte complicată.

Cu siguranţă recomandările se vor menţine. Dacă nivelul de îmbolnăvire va fi asemănător cu cel din această perioadă, atunci ne vom putea desfăşura activitatea în parametrii în care o desfăşurăm şi acum, dacă lucrurile se vor înrăutăţi sigur că atunci trecem peste aşa-zisele opinii ale experţilor şi vor trebui luate probabil măsuri administrative care trebuie asumate în acel moment.

CITEȘTE ȘI...