Cutremur în România. Seismul de 4,1 magnitudine s-a produs în Zona Seismică Vrancea

Cutremur în România, sâmbătă seară. Seismul, de 4,1 magnitudine, s-a produs în zona Seismică Vrancea, la ora 22.23. Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 114 de kilometri.

Cutremurul produs sâmbătă seara a avut epicentrul la 8 kilometri sud-vest de localitatea Nereju și la 42 de kilometri vest de Focșani. Inițial, seismologii români au spus că a avut 4,2 magnitudine, însă, ulterior, au rectificat la 4,1 pe Scara Richter.

Seismul a fost anunțat și pe pagina de Facebook a IGSU.

În urmă cu puțin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un #CUTREMUR cu magnitudinea de 4.2 pe scara Richter, la adâncimea de 120 km. Până în acest moment, nu s-au înregistrat apeluri sau alte informații privind posibile pagube, a transmis IGSU pe Facebook.

Inspectoratul a pus în postare și un video cu sfaturi în caz de cutremur.

Conform INFP, intensitatea în zona epicentrală a fost de 2 grade pe Scara Mercali. De asemenea, INFP mai spune că seismul s-a produs în apropierea localităților Nehoiu(45km), Odobești (49km), Covasna(54km), Râmnicu Sărat (54km), Panciu (56km).

Cel mai puternic seism din ultima perioadă în România a fost cutremurul din 28 octombrie anul trecut și a avut magnitudinea 5,8 pe Scara Richter.

CITEȘTE ȘI...