De luni își începe activitatea Poliţia Siguranţa Şcolară. Cum va acționa structura specială

Poliţia Siguranţa Şcolară. Școlile vor începe luni, 14 septembrie. Deschiderea noului an școlar vine cu o premieră în România, după ce autoritățile au decis că este nevoie de un

mai mare control al comportamentului copiilor din școli, mai ales că situațiile au degenerat în ultima perioadă și cazurile de bullying au crescut semnificativ în rândul copiilor.

Noua structură a poliției este Poliţia Siguranţa Şcolară, care se va ocupa exclusiv de protecția elevilor și a cadrelor didactice, precum și buna desfășurare a activităților la școală.

De luni își începe activitatea Poliţia Siguranţa Şcolară. Cum va acționa structura specială
Poliția Siguranța Școlară este o direcție nou înființată, prin ordinul Ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, ce are ca obiectiv combaterea infracționalității și violenței în școli și în vecinătatea acestora. Aici vor lucra, pentru început, doar 270 de polițiști. Aceștia vor fi desemnaţi din rândul angajaţilor actuali din inspectoratele de poliţie și vor colabora și cu alte structuri ale MAI, pentru a asigura protecția elevilor și a cadrelor didactice.

CITEȘTE ȘI...