Decizia luată de Pfizer exact când Delta devine un mare pericol. Anunțul este revoltător

Publicația The Financial Times a scos la iveală mai multe secțiuni din contractele Uniunii Europene cu Pfizer și Moderna, cu privire la achiziția de vaccinuri anti-COVID.

Potrivit acestor secțiuni, prețurile pentru vaccinurile produse de aceste companii farmaceutice au crescut.

Prețurile vaccinurilor Pfizer și Moderna au crescut! UE plătește mai mult pentru o doză
The Financial Times informează că Uniunea Europeană plătește pentru o doză de vaccin Pfizer 19,5 euro, față de 15,5 euro cât plătea anterior, prețul crescând cu 25 %. În ceea ce privește Moderna, Uniunea Europeană plătește pentru o doză 25,5 dolari, față de 22,6 dolari (respectiv 19 euro) cât plătea anterior.

Potrivit unui oficial al blocului comunitar, companiile și-au valorificat puterea de piață și au desfășurat retorica obișnuită, potrivit căreia vaccinurile funcționează astfel încât să crească valoarea.

Profiturile obținute de cele două companii
Pfizer și Moderna au modificat vaccinul ARNm pentru a fi eficiente împotriva variantei Delta, urmând să înceapă testarea pe oameni. În acest mod, Pfizer și Moderna vor fi companiile cu cele mai mari profiturila nivel global din vânzarea de vaccinuri anti-COVID.

Joi, Moderna a dezvăluit ce venituri a realizat compania în al doilea trimestru al anului, asta după ce a primit fonduri guvernamentale americane. Compania a prognozat un venit total de 19,2 miliarde de dolari în 2021. Cu toate acestea, este posibil ca estimarea să crească.

În ceea ce privește Pfizer, compania a câștigat 11,3 miliarde de dolari în prima jumătate a acestui an. Săptămâna trecută prognoza de vânzări a crescut de la 26 de miliarde de dolari la 33,5 miliarde de dolari.

Vânzările totale ale Pfizer au crescut cu 86% în al doilea trimestru, dar cu doar 10%, dacă sunt eliminate vânzările de vaccinuri anti-COVID, informează The Guardian.

Analistul Morningstar, Damien Conover, a declarat că această creștere a vânzărilor va fi încetinită în următoarele 12 luni, pe măsură ce cererea de vaccinuri se îndreaptă către piețele emergente, unde prețurile sunt mai mici.

„Pe termen mai lung, ne așteptăm la un compromis. Potențialul de creștere există, dacă apare o cerere mai mare de rapeluri sau dacă se dezvoltă noi vaccinuri pentru variantele de coronavirus”, a spus Damien Conover.

CITEȘTE ȘI...