Delegațiile Rusiei și Ucrainei discută în această dimineață la Minsk. Delegația ucraineană a ajuns la negocieri

Agenția de presă TASS a transmis că discuțiile dintre delagațiile desemnate de Rusia și Ucraina au loc astăzi. Cu toate

acestea, sursele agenției ruse nu au dezvăluit locația, notează News.ro. Delegația din Ucraina a ajuns, potrivit presei, la negocierile din Belarus.

UPDATE: Delegația ucraineană a ajuns la negocieri

Delegația ucraineană a ajuns în zona de negocieri de la granița Ucrainei cu Belarus pentru a discuta cu delegația din partea Rusiei, a anunțat în această dimineață președinția ucraineană.

Din delegația Ucrainei fac parte: ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov, consilierul şefului Oficiului Preşedintelui

Ucrainei, Mykhailo Podoliak, şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe ale Ucrainei, Mykola Tochytskyi.

UPDATE: Delegația Rusiei este pregătită de negocieri

Consilierul prezidenţial rus, Vladimir Medinsky, conducător al delegației de la Kremlin, a anunţat că echipa sa este „pregătită pentru negocieri imediat după sosirea părţii ucrainene.

Agenţia de ştiri de stat rusă RIA-Novosti l-a citat pe Medinsky spunând că logistica din partea delegaţiei ucrainene a fost „foarte dificilă”, iar ora de sosire a fost amânată de mai multe ori.

Delegațiile celor două țări se vor întâlni lângă râul Pripyat, la graniţa dintre Belarus şi Ucraina. Președintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, i-a transmis liderului ucrainean Zelenski că totul se va desfășura în condiții de siguranță.

UPDATE: Ce a spus ministrul de Externe de la Minsk?
„În Belarus, totul este pregătit pentru a găzdui negocierile Rusia-Ucraina. Aşteptăm sosirea delegaţiilor”, este postarea de pe contul de Twitter al Ministerului de Externe de la Minsk.

UPDATE: Delegația din partea Ucrainei este în Belarus
„Delegaţia ucraineană este pe teritoriul Belarusului, în drum către negocieri”, transmite Nexta pe Twitter, citează News.ro .

„Nu este o amânare. Întâlnirea va începe dimineaţa. Motivul este logistica delegaţiei ucrainene”, a afirmat sursa citată de agenția TASS.

Delegația rusă, în drum spre locul discuțiilor
Consilierul prezidențial rus, Vladimir Medinski, a anunțat că delegația Rusiei a părăsit deja Minsk și se îndreaptă spre locul unde urmează să aibă loc discuțiile cu delegația Ucrainei.

CITEȘTE ȘI...