Diana Șoșoacă a venit la Institutul „Marius Nasta” și a făcut scandal, cerându-i demisia lui Vlad Voiculescu

Senatoarea Diana Șoșoacă, propaspăt întoarsă din Valea Jiului, unde a vrut să se arate solidară cu minerii în grevă, și-a făcut apariția, duminică seara, în curtea Institutului „Matei Balș”,

de unde tocmai pleca ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, după incidentul care a mobilizat masiv echipele de intervenție din cauza riscului de incendiu.

Ministrul sănătății tocmai făcuse declarații, alături de managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, și de colonelul Șchiopu de la ISU București-Ilfov despre incidentul de la unitatea mobilă

ATI din curtea spitalului, un incident minor, care a cauzat însă o „sperietură mare”, după cum a spus ministrul. Echipele de intervenție au fost alertate de personalul medical care a văzut o

flamă urmată de fum la unitatea mobilă ATI, dar se pare că fost vorba doar despre „fum sau abur” la unitatea de climatizare a TIR-ului medical. Pompierii nu au găsit deocamdată nimic suspect, urmând să-și continue ancheta.

Incidentul survine însă după ce două incendii produse în unități de terapie intensivă de la spitale COVID (la Piatra Neamț și la

„Matei Balș” în București) au dus, în decurs de numai câteva luni, la moartea câtorva zeci de pacienți și au arătat deficiențele majore pe care le are infrastructura învechită a sistemului spitalicesc din România.

Diana Șoșoacă către Vlad Voiculescu: „Vreți să vindeți spitalele!”

„Câți oameni trebuie să mai moară ca dumneavoastră să vă dați demisia? Spuneți! Sunteți pentru a doua oară ministru al sănătății! E dreptul meu! Dumneavoastră sunteți numit!”, a intervenit senatoarea Diana Șoșoacă, recent exclusă din grupul AUR, luându-l la rost pe Vlad Voiculescu la poarta spitalului, unde ministrul era înconjurat de presă.

„Nu aveți bunul simț să vă dați demisia! 22 de morți la spitalul Matei Balș și până acum nu v-ați dat demisia. Poporul vă cere demisia”, a strigat Diana Șoșoacă. Senatoarea nu poartă mască de protecție și în tot acest timp filmează cu telefonul și face live pe Facebook.

„V-am sunat de multe ori și n-ați avut decența să răspundeți la solicitările poporului român! Cum vă simțiți când vedeți că oamenii mor sub conducerea dvs? Este adevărat că aceste incendii sunt folosite pentru a privatiza sistemul sanitar din România? Dumneavoastră aveți deja planuri pentru a vinde spitalele din România și a le privatiza?” – și-a continuat tirada senatoarea Șoșoacă, în timp ce ministrul Voiculescu se îndrepta către mașină.

Altercație cu bodyguarzii

La un moment dat, senatoarea s-a înfuriat, pentru că cineva de la pază a încercat să o împiedice să înainteze în curtea spitalului: „Alo, sunt senator! Ia mâna de pe mine! N-ai voie, ia mâna de pe mine! Ăsta e abuz în serviciu! Ia mâna de pe mine, că n-ai voie să pui mâna pe mine! Dă-te la o parte, că ai cuvântul meu că vei păți ce va păți un om care se opune unui demnitar!”, a amenințat Șoșoacă.

„Ce-ați ajuns voi, în România, bodyguarzii, să omorâți oamenii pe străzi? Sunteți vai de capul vostru”, spune Diana Șoșoacă și începe apoi să dialogheze cu presa.

Apariție salvatoare a managerului Beatrice Mahler

La un moment dat, senatoarea este întâmpinată de managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, pe care o întreabă unde este domnul ministru, se plânge de bodyguarzi, apoi îi cere să spună ce s-a întâmplat duminică seara la „Marius Nasta” și de ce tot timpul este vorba de incendii la secții de terapie intensivă pentru bolnavii COVID.

Cu calm, managerul îi explică și o invită apoi pe senatoare să vină să vadă. Senatoarea revine însă la problema avută cu bodyguarzii care au bruscat-o și au vrut să nu o lase în curtea spitalului, iar managerul o asigură că nu a fost dat un astfel de ordin și își cere scuze.

Până să ajungă la secția mobilă a ATI, senatoarea a purtat o discuție cu ziariștii care au vrut să știe de ce nu poartă mască. Ea a spus că e scutită medical, a invocat diverse articole de lege și le-a spus că a mai fost în secții COVID și că nu s-a îmbolnăvit.

În momentul în care a ajuns lângă unitatea mobilă a ATI, managerul a rugat presa să plece și le-a dat asigurări jurnaliștilor că va discuta cu doamna senator. Este momentul în care și Diana Șoșoacă presupune că nu are voie să filmeze înăuntru și își întrerupe live-ul pe Facebook. scrie digi24.ro

CITEȘTE ȘI...