Fiecare femeie ar trebui să iasă cu prietenele de două ori pe săptămână pentru a rămâne sănătoasă

Una dintre cele mai importante și încă cele mai puțin înțelese domenii de preocupare psihologică este rolul prietenilor din viața noastră. Deși poate suna a clișeu, prietenii într-adevăr joacă un rol foarte important și uneori chiar pot deveni din ce în ce mai aproape de familie.

De fapt, această legătură este foarte esențială pentru sănătatea femeilor, încât un studiu realizat de un grup de cercatători de la Universitatea din Oxford a arătat că femeile ar trebui să iasă mai des împreună cu prietenele lor. Studiul a arătat că femeile care își văd prietenel de două ori pe săptămână reprezintă cheia pentru a obține fericirea în toate aspectele vieții.

Robin Dunbar, cercetătorul din spatele acestui studiu, a remarcat într-un interviu că sănătatea generală și bunăstarea femeilor sunt îmbunătățite atunci când se întâlnesc împreună cu cele mai bune prietene de două ori pe săptămână.Lista lucrurilor făcute împreună, a inclus un pahar de vin, o bârfă sau chiar o discușie despre un subiect preferat. Studiu a corelat de asemenea, că ieșirile cu prietenii vin cu beneficii multiple pentru sănătate, cum ar fi timpul de recuperare mai rapid după o boală, un sistem imunitar mai puternic, o scădere a nivelelor de anxietate și niveluri generoase de creștere, ceea ce face ca femeile să se simtă mai bine.

Desigur, nu orice prietenie este benefică. Ar fi minunat dacă fiecare femei ar avea o „bandă” de prietene de calitate. Studiul sugerează că doar patru prieteni sunt numîrul optim pentru o întâlnire care este cea mai benefică pentru sănătatea fizică și psihică.De asemenea, studiul a constatat că femeile interacționează cel mai bine vorbind despre lucrurile care le fac să râdă.

Studiile de la Stanford au spus de asemenea că cercetările arată că femeile trebuie mai mult decât bărbații să mențină aceste conexiuni. Crește serotonina și oxitocina, hormonii de bază pentru fericirie.

CITEȘTE ȘI...