Florin Piersic, mesaj dureros după moartea lui

Lumea teatrului a mai pierdut un actor de renume!

Marele actor a fost internat mai bine de trei luni din cauza unor porbleme de sănătate. Din nefericire, el a pierdut lupta cu boala, iar vestea a venit ca un șoc pentru cei dragi.

În vârstă de 87 de ani, Ion Dichiseanu a fost un actor, prieten și părinte foarte iubit de cei din jur.
Printre colegii de brealsă care i-au adus un ultim omagiu actorului se află și Florin Piersic.

Actorul a postat un mesaj emoționant pe pagina sa de Instagram, în care a povestit că Ion Dichiseanu nu i-a fost doar coleg de scenă, cât și prieten.
„Mi-a fost partener. In 1966 ne-am gasit impreuna pe platourile de filmare la filmul Tunelul, o coproducție internațională. Si iarasi in 1984 in Trandafirul Galben. Noi doi eram considerati cavalerii cinematografiei romanesti. De televiziune nu mai vorbesc in cate emisiuni ne-am intalnit. Dar dincolo de toate eram prieteni. O prietenie care a durat o viata. L-am avut invitat la Iași in 2019 la Festivalul „Serile filmului romanesc, la a zecea editie, care mi-a fost dedicată.

Am petrecut o saptamana impreuna si, Doamne ce ne-am mai bucurat.Bun, vesel, plin de energie si neastâmpăr.

Asa era prietenul meu Ion Dichiseanu. Ti-ai iubit mult profesia si publicul Dicki, dragul meu si n-ai uitat nici o clipa de ce te-ai facut actor.

Astazi insa destinul a facut ca tu,” dezgustat de atatea măști grotești, sa iesi din scenă, plangand intre culise”, vorba poetului Mihai Coreanu. O lumina arde pentru sufletul tau. Ramai in amintirea mea, prieten al meu!”, este mesajul transmis de Florin Piersic.

CITEȘTE ȘI...