Franța a raportat cazuri de hemofilie după ce a administrat 21 de milioane de doze Pfizer

Franța a raportat, duminică, mai multe cazuri de hemofilie, asta după ce a administrat peste 21 de milioane de doze de vaccin Pfizer. Cu toate acestea, numărul lor este foarte redus, fiind vorba de trei cazuri.

Doar trei cazuri de hemofilie au fost raportate în Franța, după vaccinarea cu 20 de milioane de doze din serul Pfizer-BioNTech.

Franța a folosit peste 20 de milioane de doze de Pfizer
Peste 20.964.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost administrate în Franţa de la începutul campaniei de vaccinare și până astăzi. Conform informațiilor oficiale, boala s-a dezvoltat în decurs a câteva zile până la o lună, doar la persoane cu vârsta de peste 75 de ani.

Anunțul a fost făcut duminică de Agenţia pentru Medicamente (ANSM), în cel de-al 5-lea raport de farmacovigilenţă cu privire la acest vaccin. Acesta acoperă perioada 30 aprilie – 13 mai, mai anunță autoritățile.

Recent, în Franța, a fost raportat un al treilea caz de hemofilie apărut după vaccinarea cu serul Pfizer-BioNTech, transmite AFP.

Anunțul autorităților
Autoritățile confirmă faptul că acest efect foarte rar constituie un „semnal potenţial” pentru o monitorizare atentă.

Printre efectele aflate deja sub supraveghere specifică, analiza unui nou caz de hemofilie dobândită în această perioadă, care creşte la trei numărul cazurilor apărute de la începutul vaccinării

Când au apărut cazurile de hemofilie
Din informațiile strânse până acum boala a apărut în câteva zile până la o lună, la persoane cu vârsta peste 75 de ani. Hemofilia este o maladie care împiedică coagularea corectă a sângelui și este foarte rară (1 până la 1,5 de cazuri la un milion de indivizi pe an la nivel mondial).

CITEȘTE ȘI...