Fructul care reface ficatul și contribuie la scăderea colesterolului și glicemiei – Cel mai bun mod bun de a-l introduce în alimentație

Fructul care reface ficatul și contribuie la scăderea colesterolului și glicemiei – Cel mai bun mod bun de a-l introduce în alimentație

Smochinele uscate sau în sos de ulei de măsline sunt nu numai o delicatesă, ci şi un remediu natural deosebit de puternic!

Smochinele sunt excelente mai ales pentru:

– Anemie

– Astm şi bronşită

– Constipaţie

– Colesterol mărit

– Hemoroizi

– Infertilitate

– Pietre la rinichi

– Probleme stomacale

Alte proprietăţi terapeutice:

– Anti-diabetice (pot reduce până la jumătate doza zilnică necesară de insulină)

– Conţin mult calciu

– Fibrele alimentare sprijină digestia

– Conţinutul mare de vitamina C întăreşte sistemul imunitar

– Fenolii conţinuţi au efecte antioxidante puternice

– Potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale

– Acizii graşi omega 3 şi omega 6 sprijină sănătatea inimii

– Triptofanul pe care îl conţin este un bun adjuvant pentru somn

Îţi recomand să pregăteşti şi să consumi smochinele mai ales astfel:

Alege în jur de 30 de smochine de bună calitate. Pune-le într-un borcan, apoi toarnă peste ele ulei de măsline sau ulei de avocado, cât să le acopere.

Sigilează borcanul şi ţine smochinele la macerat timp de 40 de zile, timp în care fructele se vor satura cu ulei.

După această perioadă de timp, poţi începe să mănânci câte o smochină înainte de fiecare masă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

lgtest

Vrei o friptura frageda si suculenta? Iata secretul care face carnea de porc sau de vita sa se topeasca in gura

Nu avem nevoie de noroc, talent sau experienta in bucatarie pentru a obtine o friptura de porcfrageda si suculenta!

In schimb, avem nevoie doar de rabdare, deoarece acest tip de mancare demonstreaza cat de important este modul in care este preparata.

Pentru ca doar o gatire corecta va face ca preparatul din carne de porc sau de vita sa se topeasca in gura!

Secretul celei mai fragede fripturi de porc sau de vita nu are de-a face cu ingredientele folosite si nici cu ustensilele necesare in timpul procesului de preparare.

Exista insa un detaliu care ne ajuta sa gatim carnea astfel incat sa ne bucuram nu numai de un gust desavarsit, ci si de o textura pe masura, scrie Adevarul.ro.

Congelarea cauzeaza expandarea si craparea fibrelor musculare, rezultand in sporirea fragezimii carnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City.

Astfel, autorul studiului, cercetatorul John Unruh, sustine ca secretul din spatele unei fripturi fragede este inghetarea prealabila a carnii si apoi dezghetarea acesteia, chiar inaintea prepararii acesteia.

Potrivit specialistilor, inainte de a prepara friptura, pregatiti carnea. Nu puneti carnea din pachet direct in tigaie!

Lasa-i timp sa respire

Regula e valabila pentru orice tip de carne. Nu o arunca direct in tigaie, pe gratar sau in cuptor imediat ce ai scos-o din frigider. Lasa carnea sa stea la temperatura camerei timp de 30 de minute. Asta pentru ca o carne prea rece se va gati prea tare la exterior, in timp ce interiorul ramane inca rece si crud.

Apoi uscati bucata de carne cu ajutorul unor prosoape de hartie.

Daca stii si alte trucuri pentru ca preparatul din carne de vita sau porc sa se topeasca in gura te invitam sa ne lasi comentarii cu secretele tale. Vei ajuta multe gospodine!

CITEȘTE ȘI...