Il mai tii minte pe Adriano Celentano? Iata cum arata astazi, la 34 de ani de la lansarea hitului “Susanna”

Adriano Celentano, artistul care a bucurat atatea generatii cu muzica sa, actorul care a frant inimi cu rolurile sale interpretate exceptional in zeci de filme, iata ca a ajuns la respectabila varsta de 80 de ani.

Adriano Celentano s-a nascut la 6 ianuarie 1938 in Milano si a fost dintotdeauna pasionat de muzica.

La 12 ani, fortat de lipsurile materiale, Celentano a renuntat la scoala si s-a dedicat meseriei de ceasornicar, meserie pe care a indragit-o toata viata si la care nu a renuntat in ciuda succesului inregistrat in cariera sa artistica: „Am doua ocupatii. Una mi se trage din copilarie, cea de ceasornicar.

A doua mea profesie este cea de artist. Aceasta s-a transformat in principala mea activitate. Ma folosesc de ea pentru a aduce in fata ceea ce cred.“ – declara Adriano Celentano in urma cu cativa ani.

La 18 ani se lanseaza in muzica si incepe sa participe la diferite festivaluri de profil, devenind usor, usor cunoscut in intreaga Italie, dar si dincolo de hotarele ei. In anul 1959 primeste primul sau rol intr-un film, iar anul urmator se face remarcat in celebra pelicula “La Dolce Vita” in regia lui Federico Fellini.

Adriano Celentano, 1980 In anul 1961, participa la Festivalul de la Sanremo cu piesa “24.000 baci” si castiga locul al doilea, acela fiind si momentul cand o intalneste pe Claudia Mori, cea care ii va deveni sotie trei ani mai tarziu, partenera de scena si cu care are trei copii: Rosita, Giacomo si Rosalinda, aceasta din urma fiind cunoscuta pentru rolul sau de Satan in filmul lui Mel Gibson, The Passion of the Christ, si care a recunoscut ca e lesbiana. Participa constant la Festivalul de la Sanremo cu diverse melodii care devin imediat celebre, iar in anul 1970 castiga concursul cu piesa “Chi non lavora non fa l’amore”, cantata impreuna cu sotia sa.

CITEȘTE ȘI...