Inca o boala face ravagii in Romania. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor trage un semnal de alarma.

Inca o boala face ravagii in Romania. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor trage un puternic semnal de alarma. In plina pandemie, oamenii se confrunta cu alta nenorocire.

E alerta in 40 de judete din tara. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a anuntat ca sunt 525 de focare active de pesta porcina africana in tara, in 40 de judete.

”In Romania, la data de 02.10.2020, pesta porcina africana (PPA) evolueaza in 40 de judete din care in 36 de judete sunt afectati de virusul pestei porcine africane atat porcii domestici cat si mistretii, in 2 judete sunt afectati de virusul PPA numai mistretii, iar in 2 judete sunt afectati

numai porcii domestici. In prezent sunt active un numar de 525 de focare PPA, din care 14 focare in exploatatii comerciale si 3 focare in exploatatii comerciale de tip A”, a anuntat ANSVSA, intrun comunicat.

Potrivit ANSVSA, in intervalul 24.09. – 30.09.2020 au fost inregistrate 27 focare noi de PPA si au fost stinse 19 focare.

”De la prima semnalare a prezentei virusului PPA in Romania, pe data de 31 iulie 2017 si pana in prezent, au fost diagnosticate 3.918 cazuri la mistreti in 38 de judete. In conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreti se sting dupa cel putin 2 ani de la aparitia lor”, a anuntat ANSVSA.

Inca o boala face ravagii in Romania.

Judetele afectate

Potrivit autoritatilor ,in udetul Teleorman s-au inregistrat cele mai multe cazuri de mistreti morti, cu PPA, respectiv 492, iar 48 de mistreti bolnavi au fost vanati.4

Pana in momentul de fata nu exista vaccin pentru a combate aceasta boala, singura metoda este protejarea sanatatii animalelor.

CITEȘTE ȘI...