Incendii în Grecia: 74 de morți și 187 răniți. Armata Română, pregătită pentru a oferi ajutor

el puțin 74 de oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 187 au fost răniţi în ultimele 24 de ore, în infernul din Grecia. Autorităţile spun că este o tragedie de dimensiuni biblice.

Incendii uriaşe de vegetaţie au izbucnit luni, la est şi la vest de Atena. Cea mai tânără victimă este un bebeluş de șase luni. Focul a înaintat extrem de repede, alimentat de vântul care bătea cu aproape o sută de kilometri pe oră.

În Grecia merg în vacanţă şi mulţi români, dar nu există indicii că ar fi avut de suferit. Marți, a intrat în vigoare un cod de ploi, și furtuni puternice, însoțite de grindină.Scena tragediei este regiunea Attica, din care fac parte Atena, numeroasele suburbii ale Capitalei şi portul Pireus. Primul incendiu a fost semnalat luni, în apropiere de Kineta, o staţiune aflată la 50 de kilometri vest de Atena. Flăcările s-au răspândit cu o repeziciune uimitoare, schimbându-şi rapid direcţia, alimentate de vântul violent şi uscat.

Localnicii vorbesc despre înfricoşătoare perdele de foc, care se întindeau pe distanţe de până la şase kilometri.

„Focul se deplasa cu viteza fulgerului şi am fugit către mare, simţeam căldura în spate, de parcă flăcările ne vânau,” a povestit o supravieţuitoare.

 

CITEȘTE ȘI...