INCREDIBIL! A fost concediată pentru că a refuzat să facă vaccinul anti-COVID-19 fiindcă încerca să rămână însărcinată

O femeie în vârstă de 34 de ani a fost concediată luni, 22 februarie, la doar câteva zile după ce și-a exprimat îngrijorarea că vaccinul anti-COVID-19 i-ar putea afecta fertilitatea.

Bonnie Jacobson (34 de ani) din New York, Statele Unite, spune că și-a pierdut jobul de ospătăriță de la Taverna Red Hook

pentru că a refuzat să se vaccineze anti-COVID-19 fiindcă s-a temut că-i va afecta fertilitatea, relatează NBC.

A fost concediată pentru că a refuzat să facă vaccinul anti-COVID-19 fiindcă încerca să rămână însărcinată

Bonnie a mărturisit că ea și soțul ei își doresc să devină părinți. Deși își doreau să devină părinți din luna aprilie a anului trecut, cuplul a amânat întemeierea unei familii după ce Bonnie și-a pierdut locul de muncă din cauza pandemiei de coronavirus.

Bonnie a mai spus că nu este împotriva vaccinului, dar a simțit că lipsa de informații referitoare la acesta ar putea afecta femeile însărcinate. Potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenția Bolilor,

studii clinice sunt în derulare pentru a stabili care sunt riscurile vaccinului anti-COVID-19 asupra femeilor însărcinate.

Centrul a declarat că atât Pfizer, cât și Moderna monitorizează femeile care au făcut vaccinul și au rămas ulterior însărcinate.

„Deși susțin vaccinul întru totul și îi înțeleg importanța, cred că este o alegere foarte personală”, a scris Bonnie într-un e-mail trimis șefilor ei.

A fost concediată la câteva zile de la refuzul de a se vaccina. Proprietarul localului, Billy Durney, a declarat că restaurantul a implementat o nouă politică potrivit căreia angajații trebuie să fie obligatoriu vaccinați.

Durney a adăugat că politica a fost revizuită pentru a include excepții în privința persoanelor din staff cu probleme medicale care nu le permit să se vaccineze. Tot el este de acord că situația cu Bonnie ar fi putut fi gestionată diferit.

„Odată ce New York a permis muncitorilor din restaurante să primească vaccinul, ne-am gândit că este oportunitatea perfectă de a pune în aplicare un plan pentru a ne proteja angajații și clienții”, a declarat Durney pentru New York Times.

Bonnie a declarat că nu-și vrea slujba înapoi, dar că și-a dorit să atragă atenția businessurilor pentru ca acestea să trateze diferit problema vaccinării în viitor. În decembrie, Comisia Egalității de Oportunități în

Angajare (U.S. Equal Employment Opportunity Commission), cea care monitorizează respectarea legilor la locul de muncă,

a permis businessurilor să solicite vaccinarea angajaților. A cerut totodată companiilor să asigure condițiile necesare angajaților cu dizabilități. scrie avantaje.ro

CITEȘTE ȘI...