INCREDIBIL! Bătaie cu omor ! Cearta ar fi izbucnit de la un joc online

Durere fără margini în familia băiatului omorât în bătaie la Nisporeni. Bunicul acestuia, care l-a crescut de mic, nu-și poate imagina cum va putea să-și îngroape nepotul. Tânărul de 21 de ani, a murit după ce a fost bătut de un alt băiat de 18 ani.

Potrivit martorilor, cearta între cei doi a izbucnit în internet de la un joc online, după care agresorul a decis să clarifice lucrurile în viața reală. Individul a primit azi mandat de arestare, iar rudele victimei se pregătesc pentru înmormântare, transmite Știri.md cu referire la Tv6.md.

În casa băiatului omorât în bătaie am găsit o liniște apăsătoare care, periodic, era întreruptă de hohote de plâns. Alexandru Colun a fost luat la pumni într-un parc din Nisporeni, în timp ce stătea cu un alt prieten pe un pod. Motivul este halucinant – un joc pe internet, povestește prietenul lui.

„Ne-am dus în parc ca să ne jucăm pe telefoane și după asta au venit acei băieți. Au început cu sfadă, cum că ne-am fi certat pe internet. Și iată de la acea sfadă l-a lovit cu pumnul. După asta l-a bruscat o dată și a doua oară s-a întors. Acel băiat a sărit la bătaie și la mine. A dat să mă împingă și pe mine în șanț, nu i-a reușit și am fugit în râpă”, a declarat Roman Marian, prietenul băiatului.

Avea doar 21 de ani și toată viața înainte, spune bunicul băiatului, care l-a crescut cu greu de mic, părinții lui fiind plecați la muncă peste hotare. Răvășit de durere, bătrânul nu găsește nicio explicație, de ce nepotul său a fost omorât. Totul în camera tânărului a rămas la fel ca în ziua fatală, iar bunicul încă îl mai așteaptă acasă.

„A fost peste hotare, că a avut niște intervenții chirurgicale la cap. Noi ne-am străduit, l-am salvat, l-am pus pe picioare și iată la urmă ce am pățit. Un băiat ca pâinea, tare cuminte, omenos, stimător, nu am idee ce a fost”, povestește Vasile Gîrlic, bunelul băiatului.

În câteva zile, pe 16 aprilie, băiatul ar fi împlinit 22 de ani, însă nu a mai ajuns să-și sărbătorească ziua de naștere. Luni, inima acestuia a încetat să bată, după ce s-a aflat în spital aproape o săptămână, fiind internat cu diferite traumatisme. Rudele spun că nu vor putea trăi cu această durere.

„Nici nu am putut dormi când am văzut acel video. Tot îl vedeam cum îl întoarce peste pod, numai asta vedeam, o frică. Văd că multă lume spune că o să te temi să treci ziua în amiaza mare pe drum”, a spus Elena Crudu, mătușa băiatului.

Vecinii băiatului au doar cuvinte de laudă și spun că nici nu s-au așteptat la așa tragedie.

„Băiatul este dintr-o familie extraordinară. Puteți să întrebați pe oricine, nebunii, prostii nu au fost din urma lui”.

„Nu ne-am așteptat niciodată la așa ceva. El nu avea conflicte cu nimeni, nu se anina de nimeni, tare cuminte a fost”.

Potrivit poliției, agresorul în vârstă de 18 ani urmează să petreacă următoarele 30 de zile la Penitenciarul 13 din capitală. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 15 ani de închisoare pentru cauzarea leziunilor corporale grave care au dus la decesul persoanei și huliganism agravant.

„Persoana a fost identificată, audiată în calitate de bănuit a doua zi dimineața, iar reținută în ziua în care victima a decedat”, declară Victor Triboi, șeful Secției urmărire penală IP Nisporeni.

Băiatul urmează să fie înmormântat joi. Incidentul a avut loc în 31 martie.

CITEȘTE ȘI...