Incredibil! Patriarhul Daniel susține vaccinarea împotriva COVID-19! Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății

Este oficial! Patriarhul Daniel va susține vaccinarea împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut duminică seară, de Ministerul Sănătății, care descrie evenimentul drept ”vestea buna a săptămânii”.

Liderul Bisericii Ortodoxe Române a decis că va susține campania de informare asupra vaccinării anti-COVID. Materialele informative vor fi distribuite în eparhii, potrivit Ministerului Sănătății.

Patriarhul Daniel va promova vaccinarea
„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă.
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”, au scris reprezentanții Ministerului Sănătății.

În anunțul autorităților s-a menționat și decizia Papei Francisc de a se vaccina împotriva COVID-19.

„Papa Francisc a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: „Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău””, s-a mai arătat în mesaj.

Controverse privind vaccinarea preoților
Decizia Patriarhului Daniel vine după ce mai multe fețe bisericești din România au creat controverse pe teama vaccinării preoților.

Potrivit planului întocmit de autorități, preoții ar trebui să fie vaccinați anti-COVID în etapa a doua a campaniei naționale de imunizare a populației, care va începe pe 15 ianuarie. Mii de broșuri cu informații despre vaccin au fost deja distribuite la biserici.

Papa Francisc se vaccinează săptămâna viitoare
În timp ce Patriarhul Daniel a anunțat că susține vaccinarea, Papa Francisc a declarat deja că se va vaccina împotriva COVID-19. Totodată, liderul religios de la Vatican îi încurajează pe toți să facă același lucru. scrie spynews.ro

CITEȘTE ȘI...