INFO: „Mama” Polidinului ne dă speranțe: „Ar putea fi un bun adjuvant în tratamentul COVID”
Sylvia Hoișie, medicul care a făcut parte din echipa de cercetători ce a dezvoltat în urmă cu aproape 55 de ani Polidinul,
cel mai cunoscut medicament românesc, salută intenția Institutului Cantacuzino de a-l relansa pe piață. „Ar putea fi un bun adjuvant în tratamentul COVID”, susține specialistul.
În interviul acordat recent, aceasta a clarificat și motivele pentru care producția a fost sistată, deși institutul dispunea de banii necesari și avea atuul unei îmbinări armonioase cu cercetarea, fiind considerat, practic, un copil al Institutului Pasteur din Franța.
Totul a început cu desființarea centrului de la Iași, apoi cel din Capitală a avut aceeași soartă și încet, dar sigur, odată cu noile standarde europene, s-a ajuns la faliment.
„Este nevoie de circuite complet moderne, pentru ca un produs să nu se intersecteze cu celălalt, ceea ce în clădirile vechi este foarte greu de obținut”, a explicat „mama Polidinului”.
Sylvia Hoișie susține că Polidinul poate fi un aliat de nădejde în lupta cu noul coronavirus
„După părerea mea, fiind un imunomodulator, Polidin ar putea fi un bun adjuvant în tratamentul COVID. Atât formula veche, cât și cea nouă, care e tot un preparat al nostru. Din Iași a pornit acest preparat.
Noul Polidin este, de fapt, un preparat oral care se cheamă Orostim, un polimicrobian, foarte bun, de patru ori mai concentrat decât Polidinul, care se administrează pe cale orală. Are foarte multe calități.
Mai există astfel de preparate pe piață, chiar anul trecut am avut un preparat venit din Italia, foarte asemănător cu ceea ce am dat noi prin anii ’80 și care până în 2011 se găsea pe piață.
Este foarte bun și a fost conceput pentru a se administra trei luni la rând, câte 10 zile, cu scopul de a preveni toate răcelile, toate virozele care sunt în timpul toamnei și iarna.
Există și în doze mai mici, pentru copii, de 4 mg, și o doză pentru adulți, de 8 mg. Zece zile la rând, timp de trei luni de zile, se ia o singură capsulă”, a declarat Sylvia Hoișie la Digi 24, adăugând că o alimentație bună, bazată pe multe legume și puțină carne, cu vitaminele D, C și cu preparate care să conțină zinc, este vitală pentru un sistem imunitar puternic.
Recunoaște, însă, că „acest lucru nu se poate cere la oamenii tineri. Este foarte greu. Fiecare tânăr are altă viață decât cei care sunt nu ca mine, mai în vârstă, ci chiar și decât cei care sunt mai așa, la 50 de ani. Trebuie să-i înțelegem și pe cei tineri. E foarte greu pentru ei”. scrie fanatik.ro