KLAUS IOHANNIS ESTE DISPUS SĂ SE VACCINEZE PUBLIC PENTRU A DEMONSTRA SIGURANȚA TRATAMENTULUI ANIT-COVID. „SUNT PENTRU VACCINARE”

Președintele Klaus Iohannis crede în puterea exemplului, așa că este dispus să se vaccineze public pentru a pune capă scepticismului românilor față de vaccinul anit-COVID.

Klaus Iohannis a avut miercuri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19. În urma ședinței, președintele a susținut o conferință de presă,

în care a fost abordat și subiectul vaccinului anti-COVID. Legat de această temă, Kluas Iohannis a fost întrebat de unul dintre jurnaliști dacă se va vaccina public pentru a da un exemplu.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere. Cum să nu? Nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare. Asta-i metoda de stopare a pandemiei, alta nu-i.”, a răspuns Kluas Iohannis.

În asentimentul președintelui se află și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență,

Raed Arafat care a declarat că dacă situația o impune, multe persoane publice, de la putere, chiar și el, ar trebui să facă acest pas în văzul lumii, pentru a arătă că vaccinul este cât se poate de sigur.

Campania de vaccinare va distruge scepticismul românilor
Klaus Iohannis a mai vorbit și despre faptul că mulți dintre români nu au încredere în vaccin și o să refuze administrarea acestuia.

Șeful statului a declarat că este sigur că după ce o să înceapă campania de vaccinare, iar oamenii o să primească date clare, o să fie convinși de eficiența și siguranța vaccinului.

„Eu am înțeles că sunt oameni sceptici, inclusiv cadre medicale, în ce privește vaccinarea, dar prin această campanie și

prin procedurile de punere în circulație a vaccinurilor, datele vor deveni mai clare. Românii vor înțelege că asta e metoda prin care se poate stopa pandemia și alta nu-i”, a declarat președintele.

Șeful statului a precizat că strategia de vaccinare împotriva Covid-19 va fi aprobată în Guvern vineri, iar săptămâna viitoare va fi aprobată în CSAT, probabil miercuri. Strategia va fi făcută publică

CITEȘTE ȘI...