Klaus Iohannis, mesaj ferm pentru populație, în prag de sărbători. “Toate restricțiile rămân valabile!” / “După Crăciun, intrăm în campania de vaccinare!”

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat că toate restricțiile din prezent rămân valabile și de sărbători, precizând că persoanele care nu respectă regulile impuse de autorități

vor fi aspru sancționate. Totodată, șeful statului preconizează că în martie, aprilie, mai va începe vaccinarea generală a populației.

Președintele României îi atenționează pe cei care vor să petreacă de Crăciun și de Revelion că riscă sancțiuni dure, ei urmând să fie depistați de dispozitive suplimentare, pregătite de MAI.

“Trebuie să avem grijă și să respectăm restricțiile. Am observat că multă lume e interesată ce va fi de Crăciun și Anul Nou. Toate restricțiile rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul Nou. Măsurile sunt gândite pentru a

ne proteja de boală, ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare pregătite de MAI pentru cei care nu înțeleg de vorbă bună, ei vor fi sancționați.

E foarte clar un lucru: aceste măsuri sunt corecte, cu toții vedeți datele comunicate zilnic, oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem zilnic mii de persoane infectate, dar numărul nu mai e în creștere de la o zi la alta, cum a fost

în noiembrie. Lucrurile s-au stabilizat, dar nu e momentul pentru relaxare. Până nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm. Dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: “În martie, aprilie, mai începe vaccinarea generală a populației”
În continuare, Klaus Iohannis o oferit noi detalii despre vaccinarea anti-COVID, sfătuind-i pe români să meargă fără emoții să-și facă injecțiile, pentru că, în opinia lui, doar în acest fel putem învinge pandemia.

“Aici, la Cantacuzino, s-a creat un centru special, toate dozele de vaccin vor veni inițial aici și de aici vor fi distribuite în țară. Am discutat cu cei implicați procedurile, modul în care se transportă vaccinurile.

Totul este organizat. Imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare. Dozele de vaccin vin în tranșe, prima e simbolică, de 10.000 de doze, apoi din ianuarie vin doze mai mari, noi credem că cel puțin 100.000 de doze săptămânal.

În prima etapă va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul general. Noi credem că în martie, aprilie, mai începe vaccinarea generală a populației. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate sunt foarte bune, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt sigure și așa vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, să scăpăm de pandemie”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI...