Ludovic Orban face primele declarații , ce se va întâmpla cu slujbele de Crăciun

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că în ultimele zile s-au făcut mai puţine teste întrucât au fost zile libere, fiind testate mai mult persoanele din definiţiile de caz şi cele cu simptome, de aceea şi procentul de pozitivare a fost mai mare.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, despre desfăşurarea slujbelor de Crăciun în România şi a afirmat că, dacă se respectă normele sanitare, acestea pot avea loc:

”Ştii foarte bine că slujbele în România se pot desfăşura, respectând măsurile de protecţie sanitară, slujbele se desfăşoară. Singul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulţi români să respecte măsurile

de protecţie sanitară, astfel încât să reducem cât mai mult numărul persoanelor care se infectează”.

Orban a precizat că se va vedea în zilele următoare care este trendul, însă în ultima săptămână numărul de cazuri a scăzut cu peste 2.000 şi a crescut numărul persoanelor vindecate, transmite News.ro.

”În ultimele trei zile au fost zile libere, s-au făcut mai puţine teste, de aceea procentul de pozitivare este mai mare. Vedem în zilele următoare. Ce pot să vă spun este că pe săptămâna anterioară am avut o

descreştere cu peste 2.000 de cazuri. Am avut cu peste 2.000 de cazuri mai puţin. De asemenea, a scăzut, la săptămână, evident, şi procentul de pozitivare, din cumulul cazurilor săptămânale”, a mai afirmat premierul.

Premierul a afirmat că numărul persoanelor care se vindecă de coronavirus a început să fie mai mare decât al celor care se infectează în mai multe zile.

Comisia Europeană a recomandat recent înlocuirea liturghiilor de Crăciun faţă în faţă cu slujbe transmise online sau la televizor.

Până miercuri, 2 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 484.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

CITEȘTE ȘI...