MApN face recrutări în 2022. Cine sunt românii care vor fi înrolaţi în Armată

În prezent, România are în jur de 70.000 de soldați încadrați la Ministerul Apărării Naționale, plus încă 50.000 în rezervă.
MApN face recrutări. Care sunt condițiile de admitere și salariul.
Ministerul Apărării Naționale a anunțat faptul că este în căutare de soldați pregăriți să se înroleze în armată.
Acest anunț de recrutare a fost făcut în ianuarie în contextul intensificării tensiunilor în conflictul din Ucraina.
România se pregăteşte de Război. Zeci de rezervişti sunt mobilizaţi de Armată.
Ce spune MApN
România caută soldaţi pe fondul crizei din Ucraina. Sunt puse la bătaie peste 400 de locuri, iar condiţiile de admitere au fost comunicat oficial.
În cazul unui posibil război, România trebuie să fie pregătită, motiv pentru care Ministerul Apărării pregătește deja revervişti voluntari.
Pentru perioada de instruire de două săptămâni, soldații în rezervă vor fi remunerați cu 2.700 de lei net.
De asemenea, există și o „indemnizație de instalare”, care ar putea spori venitul până la 3.900 de lei.
În perioada în care voluntarii nu participă la instrucție, aceștia vor fi remunerați lunar cu sume cuprinse între 989 de lei și 1.445 de lei.
După ce au fost admiși, candidații pot reveni la meseria de bază și doar în caz de nevoie vor fi trimiși la luptă, din calitatea de soldați în rezervă.
Astfel, campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervişti voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), rămase disponibile în unităţi militare din 15 judeţe – Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea.
Procesul de recrutare şi selecţie pentru seria suplimentară, care are loc până pe data de 4 februarie, se desfăşoară în baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr.M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificările şi completările ulterioare.