Mihai, un șofer român de TIR, erou în Spania. A salvat de la moarte un alt șofer, l-a scos din mașina înghițită de ape

Gestul făcut de Mihai Ioan Baciu, un șofer român de TIR, a salvat viața lui Juan Antonio, luat de ape cu tot cu mașină. S-a întâmplat joi, pe drumul A-92, lângă Osuna, un oraș aflat în provincia Sevilia, Spania.

  • Fără să ezite, românul a sărit din camion și a fugit spre dubița luată de ape.
  • Mihai: Când m-am apropiat, am observat că șoferul era prea calm, m-am temut că a făcut infarct.

Ploile torențiale au făcut prăpăd în mai multe regiuni din Spania, zilele trecute, sudul Andaluziei fiind regiunea cea mai afectată de inundații.

Zeci de persoane au fost evacuate din calea puhoaielor, mai multe mașini au fost luate de ape, iar un tren a deraiat din cauza torentelor.

Un episod dramatic a avut loc pe drumul A-92, lângă Osuna, aflat în regiunea Andaluzia, după ce un șofer spaniol a fost luat de ape cu tot cu mașina pe care o conducea.

Norocul lui poartă numele unui român, Mihai Ioan Baciu, al cărui gest a impresionat opinia publică din Spania.

Potrivit lui Ignacio López, șeful bărbatului surprins de viitură, angajatul său se afla la volanul unei autoutilitare și era pe punctul de a intra pe autostradă când a fost surprins de forța apei.

Dubița a fost aruncată peste gardul care separă drumul de serviciu de autostradă, nivelul apei a crescut din ce în ce mai mult, iar spaniolul nu a mai putut ieși din mașină.

Acela a fost momentul în care Mihai, fără să ezite vreo clipă, și-a abandonat TIR-ul albastru și a fugit spre dubița înghițită de ape.

M-am temut că a făcut infarct

În drum, românul și-a lăsat telefonul mobil și portofelul pe bordul unui autobuz din apropiere.

„Când m-am apropiat de dubiță, am observat că șoferul era prea calm și asta m-a speriat foarte tare. M-am temut că a făcut infarct”, a povestit românul, citat de publicația spaniolă El Pespunte.

Mai grav, nivelul apei creștea rapid, astfel că misiunea de salvare devenea din ce în ce mai dramatică

Mihai a încercat să spargă geamul din spate, dar nu a reușit.

A realizat că singura opțiune era să se urce pe mașină, ceea ce a și făcut. De acolo, a spart un geam și, cu ajutorul altor muncitori, l-a scos pe Juan Antonio din dubița înghițită de ape.

Salvat de un miracol

Șeful lui Juan Antonio este de părere că angajatul său „a fost salvat de un miracol”.

Dacă forța apei ar fi răsturnat mașina, deznodământul ar fi fost unul tragic.

După ce a văzut că tânărul salvat este în siguranță, Mihai s-a întors la camionul său.

CITEȘTE ȘI...