O nouă propunere legislativă: Vacanțe decalate pentru elevi

Deputatul USR-PLUS, Alina Stoica, a venit cu o propunere legislativă în ceea ce privește decalarea vacanţelor în funcţie de zona geografică și anul de studiu.

Scopul acestei inițiative venite din partea deputatului USR-PLUS, Alina Stoica, este de a stimula turismul şi industria HoReCa, spune inițiatorul.

În plus, ar putea fi evitate și blocajele din trafic și aglomerația din stațiuni.

Astfel, potrivit proiectului, elevii de până la clasa a IV-a, cei de-a VIII-a și a XII-a ar începe anul școlar în prima zi de luni a lunii septembrie, iar cei din clasele a V-a până la a VII-a, inclusiv, și a IX-a până la a XI-a, inclusiv, ar începe în a treia zi de luni a lunii septembrie.

„În unele țări, precum Germania, Spania, Italia, Austria și Elveția, autoritățile regionale iau aceste decizii. În Suedia și Norvegia, responsabilitatea revine municipalităților. Cu toate acestea, în general, numărul de zile de predare este fixat la nivel central. În Republica Cehă, Germania, Franța, Olanda, Polonia, Slovenia, Slovacia și Elveția, autoritățile centrale stabilesc date diferite pentru anumite perioade de vacanță în funcție de zona geografică”, se