POVESTEA IMPRESIONANTĂ A UNEI BĂTRÂNE. TANTI FLORI ÎNDURĂ FRIGUL DIN PIAȚA OBOR PENTRU A FACE ROST DE BANI PENTRU BĂIATULUI EI „BOLNAV LA PAT”

Au trecut două săptămâni de când piețele au fost închise, iar comercianții au fost nevoiți să îndure frigul de afară pentru

a mai apuca să își vândă produsele, pentru care au muncit tot anul. În aceeași situație se află și tanti Flori, o bătrână care vinde legume de peste 20 de ani în Piața Obor.

Bătrânica are în piață două tarabe pe care le închiriază zilnic cu 80 de lei. Aici își expune toată munca și speră să vândă câte ceva în fiecare zi. Acum ea este nevoită să îndure frigul pentru a reuși să adune câțiva bani, pentru băiatul ei care este bolnav.

„Am băiatul bolnav la pat și trebuie să îl îngrijesc pentru că altă soluție nu există”, a declarat tanti Flori, impact.ro.

Bătrâna este obișnuită cu viața grea și susține că a trecut prin lucruri și mai rele. A muncit toată viața pentru a reuși să își întrețină familia. Cu banii pe care i-a adunat din vânzarea legumelor a reușit să își susțină nepoata la facultate

„Pe nepoțica mea am ținut-o în facultate cinci ani de zile din ce vindeam aici. A terminat ASE-ul cu media 10. Am făcut și eu ce am putut, iar acum, când își caută loc de muncă, nu găsește nimic.

S-a hotărât să plece în străinătate și uite așa, după ce ne-am crescut copiii și nepoții, ei pleacă pentru că țara asta nu le oferă nimic. Nu va mai avea cine să muncească pământurile noastre”, a mai spus bătrâna pentru sursa citată.

„Ies la soare ca să mă încălzesc”
De când piețele au fost închise tanti Flori este nevoită să suporte frigul, pe care nu poate să îl combată nici cu mai multe straturi de haine. Deși tarabele sale sunt în interiorul clădirii pieței, din cauza faptului că pereții

de sticlă ai clădirii au fost demontați, frigul se resimte mai puternic decât afară. Pentru a se încălzi bătrâna este nevoită să iasă afară, unde stă preț de câteva minute la soare.

„Eu și colega de lângă mine facem cu schimbul să mai ieșim afară să ne mai încălzim puțin că aici este foarte frig. Bate vântul și înghețăm

chiar dacă suntem bine îmbrăcate. Mai vând o legătură de mărar, mai ies la soare ca să mă încălzesc”, a mai spus femeia.

CITEȘTE ȘI...