Președintele României, Klaus Iohannis, participă la întrunirea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles

Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, va fi prezent, luni şi marţi, 24 mai, respectiv 25 mai 2021, la o întrunire extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles, Belgia. Anunțul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială.

Așadar, principalele subiecte aduse în discuție sunt pe tema coordonării la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, combaterea schimbărilor climatice, relaţiile Uniunii cu Rusia şi cu Regatul Unit al Marii Britanii, potrivit Administrației Prezidențiale.

De asemenea, aflate pe agenda Consiliului European sunt câteva subiecte de discuție abordate de președintele Iohannis la reuniunea extraordinară de la Bruxelles.

„Referitor la pandemia de COVID-19, Preşedintele României va susţine asigurarea unei coordonări strânse între statele membre, precum şi menţinerea unei abordări vigilente în continuare. Preşedintele Klaus Iohannis va pleda pentru implementarea rapidă şi unitară a certificatelor verzi digitale la nivel european, reiterând ideea ca acestea să nu afecteze exercitarea dreptului fundamental al cetăţenilor la libera circulaţie.

Preşedintele României va susţine, totodată, operaţionalizarea cât mai rapidă a unui mecanism european de donare a vaccinurilor pentru statele din afara Uniunii Europene”, conform comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

UE vrea să identifice soluții pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
Conform aceleași surse, în privința combaterii schimbărilor climatice, preşedintele Klaus Iohannis va evidenția necesitatea a fi creat un cadru legal flexibil care să permită tuturor statelor membre ale Uniunii Europene să identifice cele mai bune soluţii, pentru a atinge obiectivului UE de reducere cu nu mai puțin de 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2030.

CITEȘTE ȘI...