Profesorul și microbiologul botoșănean Vania Atudorei: Am găsit referințe că pastile împotriva durerilor de gât sunt eficiente împotriva coronavirusurilor

Profesorul și microbiologul Vania Atudorei, născut la Botoșani, în prezent microbiolog federal RMCCM și supervisor al Departamentului de Sănătate și

Farmacie Eurofins din Canada, a acceptat invitația noastră de a răspunde la o nouă serie de întrebări legate de COVID -19.

Iată și răspunsurile despre controversele și confuziile apărute după studierea noului coronavirus, confuzii care dau atât de multe bătăi de cap întregii societăți de pe plan mondial:

COVID-19 – Controverse și confuzii
În experiența mea profesionala internațională de 40 de ani în domeniul microbiologiei farmaceutice și a farmacologiei am învățat să nu cred tot ce se scrie și tot ce se spune, și să verific eu însumi adevărul, iar atunci când îl aflu și sunt convins de el, să îl spun și la alții. Și să nu uit că știința este singura bogăție care sporește atunci când o împarți cu alții.

Coronavirusul și medicamentele actuale:

În prezent există mai multe scheme de tratament împotriva acestui virus. Iată câteva exemple.

– Agenția federala din USA pentru medicamente și alimente FDA, a aprobat recent medicamentul Ivermectin, un antiparazitar contra viermilor intestinali, medicament pentru care în 2015 s-a decernat și un Premiu Nobel de Medicină. Studii publicate în Australia la Melbourne, afirma că numai în 48 de ore acest remediu a scăzut cantitatea de virus de peste 99 % .

– FDA a aprobat și antiviralul Remdesivir fabricat de către compania americana Gilead, leader mondial în medicamente antiretrovirale, care se pare că nu dă rezultatele așteptate decât la 1/3 din cazuri.

CITEȘTE ȘI...