Punctul de frontieră Kulata-Promachonas se închide? Ce spun autoritățile

Românii sunt atenționați că din data de 29 octombrie vor exista restricții de circulație pentru călătoriile în Grecia, prin anumite puncte de frontieră.

Ministerul Afacerilor Interne face precizări cu privire la închiderea circulației prin punctul de frontieră Kulata-Promachonas din data de 29 octombrie, între orele 00.30 și 05.00.

Autoritățile închid granițele
Măsura închiderii graniței a fost luată din pricina restricțiilor de circulație impuse în regiunea Serres, unde a fost interzisă circulația pe timpul nopții.

Din pricina răspândirii virusului SARS-CoV-2 și a trecerii în etapa roșie, autoritățile au impus carantină în Salonic, acesta fiind al doilea cel mai mare oraș din Grecia.
Citeste si: Europa recurge la o serie de măsuri stricte. Cehia intră în carantină iar Spania depășește un milion de infectări

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a vorbit despre măsurile luate în această țară: ”La fel ca în primul val, când am acţionat din timp, trebuie să acţionăm mai aspru şi mai devreme ca alte state europene pentru a evita ce este mai rău (…) şi pentru a ajuta sistemul sanitar”, a declarat acesta.

CITEȘTE ȘI...