Raed Arafat a semnat ordinul de urgență! Alertă în jurul Bucureștiului. Intră în carantină din această seară

Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în MAI, a semnat, vineri, ordinul prin care mai multe localități din jurul Bucureștiului intră în carantină. Mai mult, măsura a fost prelungită cu 14 zile pentru alte zone din Ilfov. Situația se complică în jurul Capitalei.

Prefectura Ilfov a anunțat, vineri seara, intrarea în carantină a comunei 1 Decembrie din sudul Bucureștiului. De asemenea, entru alte două două localități din Ilfov măsura se prelungește cu două săptămâni.

1 Decembrie intră în carantină pentru 14 zile, Raed Arafat a semnat ordinul
Localitatea 1 Decembrie intră în carantină începând de vineri seară, de la ora 22, iar pentru Popeşti-Leordeni şi Tunari această măsură se prelungeşte, a mai transmis Prefectura Ilfov. Ordinul şefului

Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretar de stat dr. Raed Arafat, prevede instituirea carantinei pentru comuna 1 Decembrie, începând de vineri, ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile.

În ceea ce priveşte Popeşti-Leordeni şi Tunari, ordinele şefului DSU stipulează prelungirea carantinei pentru 14 zile, începând de vineri, de la ora 22.00.

Zeci de localități din Ilfov sunt în carantină
25 de localități din județul Ilfov se aflau la 1 aprilie în carantină, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 fiind foarte mare. Circulația între orele 22.00 – 6.00 este permisă numai cu motive întemeiate, pe baza declarației pe proprie răspundere. Ca urmare a analizei de risc efectuată de

către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară:

– Hotărârea nr. 68 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov;

– Hotărârea nr. 69 din 02.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Tunari, cu satele aparținătoare Tunari și Dimieni, județul Ilfov.

Propunerile au fost înaintate către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii.

Luând în considerare cele de mai sus, șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis următoarele ordine:

– Ordinul nr. 6848 din 02.04.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov, începând cu data de 02.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 16.04.2021 ora 22:00;

– Ordinul nr. 6847 din 02.04.2021 privind prelungirea măsurii carantinei zonale pentru comuna Tunari, cu satele aparținătoare Tunari și Dimieni, județul Ilfov, începând cu data de 02.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 16.04.2021 ora 22:00.

Ce transmite Prefectura Ilfov
Vă rugăm să respectați măsurile obligatorii impuse tuturor persoanelor care se află permanent în localitățile carantinate sau care tranzitează zonele carantinate, se arată într-un comunicat remis vineri.

Pentru modelele de adeverință de la angajator / declarație pe proprie răspundere, vă rugăm să accesați secțiunea ACASĂ din pagina Instituției Prefectului – Județul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/ sau secțiunea SITUAȚII DE URGENȚĂ: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

Pentru deplasarea în afara locuinței în intervalul supus interdicției de circulație, modelele de adeverință de la angajator / declarație pe proprie răspundere, pot fi accesate în următorul link: https://www.prefectura.mai.gov.ro/model-al-declaratiei-pe-propria-raspundere-si-al-adeverintei-de-angajator-pentru-deplasarea-in-afara-locuintei-in-intervalul-orar-supus-interdictiei/

Ordinele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență și Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov pot fi consultate și în pagina Instituției Prefectului – Județul Ilfov: scrie capital.ro

CITEȘTE ȘI...