Raed Arafat, anunt despre vaccinarea populatiei: “Cel care se vaccineaza in primul rand se protejeaza pe el”

Raed Arafat, a precizat ca cei care nu se vor vaccina isi asuma riscul de a face o forma grava a bolii si chiar sa isi piarda viata.

Seful DSU a declarat ca in tara noastra nu se va face discriminare intre cei vaccinati si cei nevaccinati. Arafat mentioneaza ca persoanele care nu se vaccineaza isi asuma riscul de a fi expus la o forma grava a bolii, dar este decizia fiecaruia dintre noi. Aceasta decizie trebuie sa ne-o asumam.

„Nu, nu s-au prevazut astfel de masuri in Romania. Alte tari au inteles sau incearca sa implementeze astfel de masuri. In Romania nu s-a discutat de asa ceva, nu prevedem asa ceva sa segregam sau sa diferentiem vaccinat fata de nevaccinat. In final, cel care se vaccineaza in primul rand se protejeaza pe el si, bineinteles, la un numar mai mare de vaccinati, protejam si pe cei din jur. Cel care nu se vaccineaza isi asuma clar ca, la un anumit moment, el va fi intr-un risc mult mai mare, supus unui risc mult mai mare decat cel care s-a vaccinat. Deci cel care nu se vaccineaza accepta faptul ca, prin faptul ca nu s-a vaccinat, el este expus mai mult sa faca boala in forma ei grava, sa ajunga la spital, sa ajunga la terapie intensiva si, cine stie, poate chiar sa ramana cu sechele sau, Doamne fereste, sa isi piarda viata”, a declarat Arafat.

Vom raspunde intrebarilor celor care au dubii in privinta vaccinarii
Potrivit datelor barometrului IMAS la comanda Europa FM, publicat in 30 decembrie, 51% dintre romani cred putin sau foarte putin in eficienta acestui vaccin anti-COVID si cam tot jumatate dintre ei sunt si dispusi sa se vaccineze. Seful DSU a declarat ca se va incerca sa se raspunda clar la intrebarile si nelamuririle acestora.

„Eu sunt convins ca multi o sa-si schimbe parere, o sa vada ca e un lucru care se face in toata lumea, se vaccineaza si persoane extrem, de cum sa spun, importante pe plan european. Deci cei care recomanda vaccinarea nu stau si spun: „voi vaccinati-va si noi stam si nu ne vaccinam”. Si se vaccineaza: presedinti de stat, prim-ministri, ministri, personalitati din viata publica care se vaccineaza in foarte multe tari.

Eu sunt convins ca pe parcursul timpului multi dintre cei care spun ca „eu am dubii”, o sa mearga sa se vaccineze, adica e clar ca unii mai au intrebari. Se va incerca sa se raspunda la aceste intrebari transparent, amanuntit, asa cum vor ei, orice intrebare sa primeasca raspuns, Comitetul de vaccinare lucreaza pe acest aspect, insa clar ca o parte isi vor schimba parerea dupa o perioada, dupa ce vad ca in final merg lucrurile in mod normal”, a mai spus seful DSU.

CITEȘTE ȘI...