Raed Arafat, despre pandemie: ”Nu putem spune că situația este spre bine, dar nu mai avem creștere exponențială”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, consideră că Bucureștiul și România au ajuns la un platou în ceea ce privește cazurile de COVID-19 din pandemie, dar că nu se poate spune în acest moment că situația este “spre bine”.

Secretarul de stat din MAI dezvăluie că măsurile de carantinare locale, precum și cele de restricții generale din 9 noiembrie au adus o ușoară ameliorare a creșterii cazurilor, România fiind într-un așa zis platou.

În ceea ce privește mult discutata intrare a Capitalei în carantină, după creșterea ratei de incidență la peste 6 la mie, Arafat a spus că măsura este decisă numai de autoritățile locale.

Raed Arafat, despre evoluția pandemiei: ”Nu putem spune că situația este spre bine”
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat declară despre rezultatele restricțiilor impuse în urmă cu 2-3 săptămâni că ”nu putem să spunem că situația este spre bine, nici că există creșterea care a existat acum două – trei săptămâni”.

Legat de rezultatele măsurilor impuse deja în Capitală, Arafat a spus, la Digi24: ”În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi.

Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect”.

CITEȘTE ȘI...