Raluca Turcan anunță o nouă Lege a pensiilor! Toate pensiile vor fi RECALCULATE

România va avea o nouă lege a pensiilor

Raluca Turcan a mai spus că prin reforma digitală a sistemului de pensii, românii vor putea să aibă acces oricând la propriul dosar electronic și să vadă cât mai au de muncit și de ce pensie ar putea să beneficieze.

“Un lucru pe care mi-l doresc foarte tare este să ajungem și noi, în România, cum se întâmplă în alte țări, ca atunci când dai o lege a pensiilor să nu se mai modifice vreo 50 de ani.Așa este firesc, numai la noi se modifică de la an la an și fiecare ciclu guvernamental vine cu noi propuneri și noi viziuni în privința calculării și majorării pensiilor”, a declarat ministrul Muncii.

Mai mult, Raluca Turcan își dorește ca tot procesul de digitalizare să fie gata până la finalul anului 2023.

Potrivit digi24.ro, prin PNRR sunt alocate 100 de milioane pentru digitalizarea sistemului de pensii, pentru îmbunătățirea echipamentelor în toate casele de pensii dar și pentru suplimentarea angajaților care să se ocupe de acest proces.

De asemenea, Raluca Turcan a spus că speră ca până la finalul anului 2022, românii să aibă o nouă lege a pensiilor. “Legea Pensiilor, cu recalcularea pensiilor, va fi gata, eu sper, la finalul anului 2022.Așa ne-am asumat în PNRR”, a spus ministrul.

Cum vor fi recalculate pensiile
Conform ministrului, pensiile urmează a fi recalculate în funcție de indicele de corecție.

“Pensiile vor fi recalculate după o nouă formulă care va include și indicele de corecție. Acest indice de corecție se va regăsi într-o nouă formulă de recalculare a pensiilor, este un indicator scos din burtă de PSD pentru a echilibra sistemul de pensii”, a afirmat Turcan.

Apoi a continuat: “Formula de calcul va aduce o predictibilitate în privința calculării pensiilor pe termen lung, astfel încât orice majorare de pensie să fie scoasă din pixul politicienilor. Ani la rând, milioane de pensionari au fost amăgiți cu creșteri spectaculoase de pensii, cele mai multe nesustenabile”.

CITEȘTE ȘI...