Răsturnare de situație în dosarul polițistului care a abandonat-o pe Alexandra Măceșanu în casa „monstrului din Caracal”

Bărbatul de grefieră Constantin Pistol, polițistul care a stat de vorbă 20 de minute cu Alexandra Măceșanu și a abandonat-o în mâinile criminalului Gheorghe Dincă, le-a dat peste nas șefilor.

Nemulțumit de decizia șefilor, care l-au tras pe dreapta, după teribilul scandal din cazul Caracal, Constantin Pistol a deschis un proces împotriva Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Poliței Române.

Soțul de grefieră a susținut că ar fi fost dat jos din funcția de conducere în mod abuziv și a solicitat să fie numit din nou șef al Biroului Investigații Criminale al Poliției Caracal, însă Tribunalul Olt i-a respins cererea, ca neîntemeiată. Constantin Pistol a contestat, însă, decizia, făcând trei cereri de recurs, iar Curtea de Apel Craiova i-a dat, recent, dreptate. „Admite recursurile. Casează sentinţa atacată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă.

Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, a decis Curtea de Apel Craiova, admițând, tacit, că Pistol ar fi putut fi sancționat pe nedrept de IGPR și MAI.

Ofițerul de poliție Pistol și nevasta acestuia, grefieră la Judecătoria Caracal, au fost verificați de Agenția Națională de Integritate (ANI), după ce SPYNEWS a dezvăluit că au oferit informații contradictorii cu privire la bunurile deținute, dar și cu privire la conturile bancare și veniturile încasate. După o scurtă anchetă, ANI a ajuns la concluzia că aceștia nu trebuie să fie sancționați, fiindcă n-au avut interese ascunse atunci când au semnat declarațiile buclucașe. Așa că a clasat cazul și le-a recomandat funcționarilor publici să fie mai atenți data viitoare.

CITEȘTE ȘI...